OVO SU DALJI KORACI ISTRAGE Vulin o potrazi za nestalim Matejem - jedna opcija je potpuno isključena!
Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je policija ispratila kretanje signala mobilnog telefona i da se ono poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

Mi smo te kobne noći ispratili čitavu liniju kretanja i sada tragamo za telom. Policija isključuje mogućnost napada, a pogotovo etnički motivisanog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na nivo nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad.

- Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvetli. I hrvatska policija je bila ovde, uverila se u našu posvećenost i dala nam je priznanje za to što radimo. Nastavićemo da tragamo, dokle god se istina ne sazna nećemo prestati - naveo je Vulin.

"Mi nismo doneli zaključak, nego smo samo pratili činjenice, pa onda kada smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, onda smo ga izneli", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, u četvrtak je policija pretraživala Veliko ratno ostrvo.

Foto: Alo.rs

 

"Loši su vremenski uslovi hladno je. Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo reku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine", naglasio je Vulin.

Ministar je napomenuo da se kretanje signala mobilnog telefona poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

"Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz reku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u reci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Nijednu informaciju nismo ostavili po strani. Proveravali smo i izjave proročica, komšija i "idiotske porno snimke" u kojima je neko navodno neko ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema šta da zameri", zaključio je Vulin.

Komentari (0)

Loading