Brnabić: Stav EU prema Srbiji nikad pozitivniji
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ispravan utisak da stav EU prema Srbiji nije nikada nije bio pozitivniji u smislu reformi i dodala da je Srbija stavila reforme u oblasti vladavine prava na prvo mesto i da je uradila mnogo.

Brnabić je, gostujući na RTS-u, rekla da je Vlada svakog meseca pravila mesečni izveštaj o svim reformmaa u oblasti vladavine prava i slala ga Briselu, Delegaciji EU u Srbiji i svim članicama EU, kao i da su održavani redovni sastanci sa ambasadorima članica EU.

Premijerka je istakla da Brisel nije mogao da kaže da nije urađeno dovoljno ili nije mogao da se poziva na izveštaje pojedinih medija u Srbiji, koji su, kako je navela, slali lažne informacije ili dezinfomarcije o reformama u Srbiji.

Ukazala je da su informacije o tome uvek dolazile iz Vlade i bile dobro potkrepljene dokazima i da je zato ižvešta o Srbiji bio izuzetno pozitivan.

Ona je istakla i da su evopske integracije Srbije vezane pre svega za reformu vladavine prava, ali i za uspeh dijaloga sa Prištinom.

Brnabić je rekla da Brisel treba da natera Prištinu da sedne za sto i da bude spremna za kompormise, ali da Srbiju to neće sprečavati da ide dalje i otvara klastere, mada će, kako je ocenila, Priština biti veliki problem.

Komentari (1)

Loading
KKK

27.01.2022 09:03

LAZU TE ANA!!Nemoj da im verujes nista, dvolicni su i cinicni !!!