SUTRA DINAMIČAN DAN Evroposlanici stižu u posetu Beogradu: Sastančenja ceo četvrtak
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC

 

Prema nacrtu programa posete, u koji je Tanjug imao uvid, evroposlanici bi tokom posete trebalo da se sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednikom skupštine Ivicom Dačićem, sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa delom opozicije koja je odbijala njihovo posredstvo.


Četvoro evroposlanika u Beograd dolaze sutra popodne i najpre će se sastati sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žofreom, a odmah nakon toga i sa Ivicom Dačićem.

Pročitajte još...

PREMIJERKA SE OGLASILA IZ BRISELA Brnabić na važnim sastancima: Ovo je nesvakidašnje!

Posle toga, prema Nacrtu programa, koji nije još potvrđen, trebalo bi da usledi razgovor sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i liderom Dosta je bilo Sašom Radulovićem pojedinačno.

U petak bi posrednici u dijalogu trebalo da se sastanu sa liderima opozicionih političkih partija, a istog dana planiran je sastanak sa predsednikom Vučićem, a potom i sa članovima Privremenog nadzornog tela.

Sa gostima iz Brisela će, kako se očekuje, imati sastanak i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Prema programu, evroposlanici će se još jednom sastati sa predsednikom parlamemnta, a zatim i sa šefom delegacije EU u cilju rezimiranja rada Misije.

Nakon toga, planirana je konferencija za medije.

Komentari (0)

Loading