UZELI PARE, NARODU VRATILI SEME OD BIKOVA, PA JE I TO NESTALO Sulude kombinacije kojima je bivši režim pljačkao Srbiju
Alo! Ilustracija

U ovoj poslovnoj kombinaciji uzeta su velika sredstva iz budžeta Srbije, a kada je posao propao, vraćeno je seme bikova za oplodnju. Ubrzo potom i to je netragom nestalo.

Matrica po kojoj su izvlačili pare iz budžeta građana

Pajtić i njegovi saradnici su na različite načine novac iz budžeta davali privatnim preduzećima koja bi ubrzo po prijemu sredstava završavala u stečaju, a parama bi se izgubio svaki trag.

Sve se odvijalo preko Fonda za subvencionisanje, a pare koje bi firma dobila nikada nisu vraćene. Naime, Pajtić i ekipa su omogućili da preduzeća koja nikako nisu ispunjavala uslove za dobijanje subvencija nikada ne završe na sudu već da sve vrate kompenzacijama koje su bile toliko bizarne da ih se javnost još uvek seća sa zaprepašćenjem.

Tako su korisnici subvencija dugove mogu da vrate isporukama robe na adrese koje je diktirala vojvođanska Vlada, na predlog Sekretarijata za nauku i razvoj.

Preko 300.000 evra subvencija za šest bikova  

Firma „Lučar Holstein Farms“ iz Deronja subvencionisana je sa najmanje 288.939 evra. Pod pogonom novih tehnologija, u ovom slučaju, podrazumevano je šest bikova od kojih se dobijao materijal za osemenjivanje rasnih krava.

Firma je isporučila Pokrajini 31.689 dozu semena, što se može utvrditi iz dokumenta IV Vojvodine, ali gde su te doze završile nije objašnjeno čak ni u odgovoru na pitanje koje je postavljeno na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Ova isporuka ne uklapa se ni u jedno pravilo po kome bi trebalo da posluje Fond, a isporuke u robi, umesto vraćanja dugova u novcu, po pravilima Fonda, predviđene su jedino za humanitarne svrhe i za ustanove.

Krali od naroda na sulude načine

Narodni poslanik Vladimir Orlić kaže da ga ne čude suludi načini na koje je bivša vlast krala od naroda.

– Tajkunsko-mafijaški kartel iz bivšeg režima je u vreme kada je bio na vlasti čitavu državu tretirao kao svoje privatno preduzeće. Otimalo se i kralo bahato, bez ustručavanja – čak i na potpuno sulude načine. Toliko su bili ubeđeni da baš sve može da im prodje – kaže Orlić.

Kako navodi, ljudi u Srbiji ipak pamte sva zlodela Demokratske stranke i njenih čelnika koji se sada pojavljuju pod maskom nekih drugih organizacija.

– Nemoguće je to zaboraviti. I baš zato neće narod da dozvoli da mu najgori od najgorih, sam talog iz najmracnije prošlosti ove zemlje, danas prodaje priču nudeći samo – ono isto sto su nam već radili. To poštena i pristojna Srbija, danas slozna i ujedinjena oko predsednika Vučića i njegove politike napretka, neće da dozvoli – nikada više – poručio je Orlić.

I analitičar Branko Radun ističe da se građani Vojvodine i te kako sećaju kako se živelo u vreme gde je više od deceniju vlast imala Demokratska stranka.

Oni znaju šta su radili, zato im je i sada jedina taktika da napadaju vlast. Svesni su da su njihovi rezultati bili katastrofalni – naglasio je Radun.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading