HITNO SE OGLASIO LINTA: Srbi u Federaciji BiH ugroženi više nego ikada
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Malobrojni Srbi povratnici nemaju poverenje u svoje okruženje jer to okruženje veliča bošnjačke i hrvatske ratne zločince, negira i nipodaštava srpske žrtve, naziva Srbe agresorima, zločincima i genocidašima, dok su mnogi naredbodavci i počinioci zločina nad srpskim civilima i zarobljenicima i dalje na slobodi.

Goran Petronijević otkriva: Strana služba za Vučića spremala Đinđićev scenario - Alo.rs

Nažalost, Bakir Izetbegović ima u pojedinim zapadnim centrima moći podršku za svoju unitarističku i islamističku politiku ali i za sprovođenje sistemske diskriminacije preostalih Srba u šest kantona sa muslimanskom većinom u Federaciji BiH. Cilj vlasti u Federaciji jeste da u narednom periodu tihim progonom u potpunosti realizuje ratne ciljeve kako bi stvorile etnički čiste teritorije bez Srba.

KRIMINALNA HOBOTNICA KAVAČKOG KLANA U VRHU SRPSKOG MUP Zvicer plaćao policijske funkcionere da pletu zaveru oko Vučića - Alo.rs

Linta ističe da politika SDA i Bakira Izetbegovića jeste, između ostalog, stvaranje takvog ambijenta i atmosfere u Federaciji BiH u kome malobrojni Srbi ne mogu ostati i opstati. Jedan od brojnih primera jeste nedavno organizovanje marša zelenih beretki u Bužimu koji su nosili ratne zastave tzv. Armije BiH, pevali ratnu pesmu o 505. Bužimskoj muslimanskoj brigadi za koju navode da „u boj kreće, sve do Drine ona stati neće”, uzvikivali Alahu ekbar, veličali zločin nad Srbima i pozivali na rat i nova ubijanja Srba. Niko iz međunarodne zajednice nije reagovao na ratne pokliče iz Bužima. Srbi u Federaciji BiH su dugi niz godina izloženi različitim oblicima šikaniranja i ponižavanja, a sada se ugrožava i njihova bezbednost. To potvrđuju, između ostalog, sve češća skranvljenja i rušenja srpskih grobalja i skrnavljenja srpskih crkava na teritoriji Federacije BiH što izaziva dodatni strah i uznemirenost kod malobrojnih Srba.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading