PALE MASKE Georgiev jednom rečenicom odao planove opozicije: REKAO više nego što je trebalo!
Jutjub/ Sivi Službenik

 

Njihova razmena mišljenja oslikala je svu licemernost Đilasove politike, ali i pojedinih ekoloških pokreta koji svoj aktivizam zapravo koriste iskljućivo za napade na aktuelnu vlast, a pritom ih ono za šta se navodno vatreno zalažu i bore uopšte ne zanima - njihov cilj je zapravo da preuzmu rudne resurse i omoguće Đilasu i njegovoj tajkunskoj ekipi da ponovo puni svoje džepove.

Komentarišući inicijativu Manojlovićevog pokreta Kreni-pokreni koji traži od Vlade ukidanje prostornog plana projekta Jadar i moratorijum na istraživanje i eksploataciju bora i litijuma u narednih 20 godina, Georgiev je kazao: "On će na to da pristane".

- Dobro, a je l' to loše? - upitao ga je Manojlović.

- Onda nema teme - kazao je Georgiev, jasno stavljajući do znanja da je tema ekologije zapravo maska pod kojom đilasovci žele da napadnu vlast, a u prilog tome govori i nastavak njegove reakcije.

- Politički, za njegove oponentne, ta tema je važna! - objasnio je Georgiev.

- Znači, mi treba da fejkujemo tu temu i da je ne rešimo pre izbora? - upitao ga je Manojlović, našta je Georgiev, pomalo stidljivo, ali čujno kazao: "Pa, to".

Printscreen

 

 

Ovaj isečak razgovora dovoljno slikovito objašnjava da iza ekoloških protesta i pritisaka na vlast vezanih za projekat Jadar i iskopavanje litijuma, stoje interesi Đilasa i Šolaka, a verovatno i njihovih inostranih partnera iz senke, koji zapravo, kao što je Đilas i sam, maltene direktno, nagovestio u jednom intervjuu, žele da ostvare dva cilja - da dovedu do smene vlasti koja bi njima otvorila put za upravljanje državom, te da nakon toga preuzmu ovaj lukrativni posao i nastave da pune svoje račune po egzotičnim poreskim rajevima kao što su to činili u vreme dok su bili na vlasti.

Branko Radun, politički analitičar kaže da je ovom izjavom Manojlović razotkrio Đilasove planove, ali i zatvorio sebi vrata za izlazak na izbore u sklopu opozicije okupkjene oko tajkuna.

- Savo Manojlović pripada tim ekološkim pokretima i to je jasno. Oni sada takođe traže svoje mesto na političkoj sceni i pregovaraju sa građanskim delom opozicije da idu zajedno na izbore. Jasno je da posle ovakve izjave sa Đilasom neće ići. Što se tiče postupka Georgieva, mislim da bi on najbolje mogao da kaže zašto je stao u zaštitu Đilasa i ekipe, a ono što je očigledno je da tu verovatno postoji interes, jer oni ne rade ništa bez nekog interesa - kaže Radun.

 

Komentari (0)

Loading