OPROŠTAJNA POSETA Predsednik Vučić i ambasador Egipta u zgradi Predsedništva Srbije
Instagram/budućnostsrbijeav

Dva državnika sastala su se u zgradi Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Egipat u Srbiji predstavljao diplomata sa velikim iskustvom i mnoštvom ideja, što se odrazilo na veću bliskost dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su istakli potrebu za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, kao i za zaključivanjem niza sporazuma iz sfere privrede, poput sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi stvorili pravnu osnovu za jačanje saradnje.

S tim u vezi su konstatovali da najveće mogućnosti postoje u oblasti polkjoprivrede, turizma i zdravstva, mašinske industrije, građevine i drugih.

Predsednik Srbije je čestitao rukovodstvu i narodu Egipta na ostvarenim velikim razvojnim projektima i izrazio zahvalnost ambasadoru Alguvejliju što je veliku pažnju posvetio intenziviranju kulturne saradnje.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u bliskoj budućnosti imati čast da ugosti predsednika El Sisija i uputio mu pozdrave, zahvalivši u isto vreme na razumevanju koje Egipat pokazuje za pozicije Srbije kad je reč o pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je ambasadoru Alguvejli poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti koju preuzima u Komisiji Afričke unije. Ambasador Alguvejli je rekao da nosi najlepše uspomene iz Srbije i posebno zahvalio predsedniku Vučiću što je pokazao želju da razvija prijatelkjske odnose sa zemljama muslimanskog sveta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Zeljko

13.01.2022 14:13

Siguran sam da će Vučić sa novim ambasadorom Egipta doprineti još boljem doprinosu u unapređenju bilateralnih odnosa.

Jelisaveta

13.01.2022 15:36

Saradnja sa Egiptom je sve naprednija i jaca, i verujem da cemo mnogo vise investirati i unaprediti bilateralne odnose.

Maca

13.01.2022 16:55

Zahvalni smo na dosadašnjoj saradnji.

Milica

13.01.2022 17:07

Nadamo se jos boljoj i jacoj saradnji sa Egiptom u buducnosti.