UDRUŽENI NAPAD ZAGREBA, SARAJEVA I PODGORICE Raković: Nužno je napraviti zajedničku državu Srbije, Srpske i Crne Gore!
Foto: Printscreen

Naučni savetnik Instituta za noviju istoriju Srbije dr Aleksandar Raković kazao je za današnju Politiku da užareni napadi iz Zagreba, Sarajeva i Podgorice protiv Srbije dolaze zbog nedostatka kompetentnog odgovora na savremenu ideju ujedinjenog srpstva koja je postala glavni tok među Srbima.

Dragan Šolak parama građana Srbije kupio fudbalski klub - Alo.rs

Raković je naglasio kako je prema toj superiornoj ideji srpski narod izričito jedinstven i nedeljiv, bez ikakvih rezervnih identiteta, dualizama i sklonosti mimikriji.

Đilas i Šolak pljačkali građane Srbije - Alo.rs

S tim u vezi Raković je rekao da je „ta ideja, da Srbi treba da uspostave najpre ekonomsko, kulturno, prosvetno, naučno i sportsko jedinstvo, dovela do reakcije u ideološko-političkim krugovima Zagreba, Sarajeva i Podgorice koji su smatrali da će moći da asimiliju Srbe ili relativizuju autentičan i istorijski srpski identitet našeg naroda koji je ostao izvan sadašnjih granica Srbije“.

CIA: Milošević spremao atentat, meta bio Šešelj - Alo.rs


Raković za Politiku zaključuje: „No, moj stav je da savremena ideja ujedinjenog srpstva nužno treba da dovede i do stvaranja zajedničke države Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. To bi bilo sasvim pravedno rešenje koje nijedan razuman argument ne bi mogao da dovede u pitanje“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading