SRBIJA SE NAORUŽAVA DA BI SE ODBRANILA Zašto niko ne pita druge za oružje
Foto: Tanjug

"Uvek sam ga smatrao korektnim čovekom i prijateljem naše zemlje i zato me je ta izjava iznenadila", istakao je Vučić.

Podsetio je da su sve susedan zemlje, sem BiH, sve zemlje u širem okruženju su članice NATO i da se sve naoružvaju.

"Mađarska i Bugarska, zemlje sa kojima imamo veoma prijateljske odnose se naoružavaju veoma značajnim kapacitetima, ali mi je interesantno kako američki ambasador u Hrvatskoj nije pitao kako će Srbija da reguje kada Amerika pokloni 16 kajova helikoptera Hrvatskoj i helfajer rakete kojima mogu da i preko granice nepogrešivo tuku nečije ciljeve", rekao je Vučić.

Pitao je kako se to nisu upitali Nemci kada su prodavali pancer haubice, koje su strahovito moćno oružje, Hrvatima, a nama nisu hteli da prodaju ni Hekler i Koh puške.

Naglasio je da Vojska Srbije više ne uništava oružje kao dvehiljadite godine, nego napreduje i raste i dodao da sada imamo veliki broj komada oružja.

Vučić je podsetio da jedino Srbija nije članica NATO i inorično dodao kako se neki možda spremaju da napadnu Austriju koja takođe nije članica NATO.

Naveo je da Srbija jačanjem svoje vojske nije prekršila ni jedan regionalni sporazum o naoružavanju, jer najvećim delom kupuje odbrambeno oružje, kako nam se ne bi ponovo desilo da nam piloti ginu u nespremnim avionima.

"Zato sada imamo avione lovce 4+ generacije. Pri kraju smo da donesemo konačnu odluku o nabavci dodatne lovačke i lovačko-bombarderske avijacije, kao i o dodatnim PVO sisitemima, jer time odvraćamo svakoga ko bi pomislio da ugrozi našu zemlju", istakao je Vučić.

On je dodao da nije u redu da o naoružavnaju Srbije priča ambasador zemlje koja troši 770 milijardi dolara na vojsku, što je 650 puta više nego Srbija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ana

29.12.2021 22:06

Vojska je ogledalo države.Jaka vojska koja je obučena i opremljena moze garantovati mir i stabilnost. Zato i treba ulagati u vojsku i njenu modernizaciju, naravno da Srbija nije pretnja nikome, već želi da bude spremna na potencijalne pretnje i rizike kako bi se zaštitila.