ISTORIČAR RAKOVIĆ: Krivokapić govori neistine, sa njim je nemoguće zaštititi srpske interese u Crnoj Gori!
Foto: Printscreen

Dok je Zdravko Krivokapić premijer, nemoguće je zaštiti srpske nacionalne interese Crne Gore, izjavio je za TV Hepi istoričar Aleksandar Raković.

Raković je izrazio nadu da će se u Crnoj Gori formirati nova Vlada u koju će činiti partije parlamentarne većine zajedno sa strankama nacionalnih manjina.

- Sa Zdravkom Krivokapićem je nemoguće zaštiti srpske nacionalne interese. Krivokapić je čovjek koji uglavnom govori neistinu, tako da se na njega ne može računati. Krivokapiću zaista više nema mesta. On je izigrao volju srpskog naroda koji ga je doveo na vlast izričito dva puta. Prvi put kada je počeo proces formiranja Vlade od 31. avgusta kada je izigrao narodnu volju i drugi put kada je došao u Beograd da potpiše Temeljni ugovor i nije ga potpisao i vratio se u Podgoricu. Krivokapić treba sam da shvati šta je napravio i da ode i da ga nikada više ne vidimo. Nadam se da će DF naći rešenje da sa Demokratama, URA-om i nacionalnim manjinama i da će se doći do nekog rješenja koji će značiti formiranje nove Vlade- kazao je Raković i dodao da se ne zna kada će biti potpisan Temeljni ugovor između SPC-a i države Crne Gore, s obzirom da je Krivokapić poslao tri verzije, od kojih su dvije proslijeđene istovremeno.

On je ocijenio da je potpisivanje Memoranduma između SNP-a, URE, CIVIS-a i manjinskih partija predstavlja dobar korak koji će voditi ka razvlašćivanju Zdravka Krivokapića. Kako je istakao, DF bi morao da bude uključen u proces formiranja nove Vlade.

-Ideja pravljenja saveza SNP-a, URE i manjinskih stranaka je Eskobarova ideja, a Eskobarova ideja je takođe da Đukanović ode sa čela DPS-a što ovaj odbija. Kada je riječ o toj budućoj Vladi, nadam se da će Vladimir Joković imati namjeru da DF bude dio te šire koalicije. Nemoguće je bez DF-a bilo šta napraviti. Joković sigurno ne bi pristao da DPS podrži tu novu Vladu, čak i kada bi i on bio na njenom čelu- kazao je Raković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading