VUČIĆ PORUČIO Poboljšaćemo životni standard
Slika ekrana/Pink

Vučić je, obraćajući se najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola, na svečanosti povodom uručivanja ugovora o radu, istakao da će mladi stručnjaci veoma brzo naučiti da je lako državi da u jednom trenutku jednokratno da novac, ali da kada se neko zaposli na stalno, onda se država obaveuzuje da isplaćuje plate i sve drugo 30 ili 40 godina.

“ Vi ste svojim učenjem, radom pokazali da ste ispred ostalih. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji, a poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je kod dekana Medicinskog fakulteta Lazara Davidovića dolazio bezbroj puta boreći se za tuđe, ali i ponekad za svoj žvot.

“Ali u uslovima u kojima je radio profesor Laza vi nećete raditi, već ćete raditi u neoporedivo boljim uslovima. Ne mislim da je to dovoljno, ali važno je da vidite kako možemo da idemo napred”, poručio je on.

Vučić je rekao da mladi medicinirani koji su sada dobili ugovore nemaju samo uobičajenu odgovornost lekara i medicinskih sestara i tehničara, već da je pred njima mnogo više toga.

“Vi ste posebno izabrani zahvaljujući svim vašim sposobnostima, radu, trudu. Moraćete da snosite veću odgovornost od svih drugih, kao što ni na školovanju niste bili isti kao i drugi zbog vaše želje da budete nahbolji. Na poslu koji dolazi vaša odgovornost će biti velika. Danas znamo svi ko ste i znamo šta očekujmemo od vas”, rekao on.

Izrazio je uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, ali i da je siguran da će moći da planiraju svoju budućnost u našoj zemlji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Anastasija

28.12.2021 15:26

U to nema sumnje!Bili smo na dnu po prosecnoj plati u regionu,a sada zahvaljujuci nasem Predsedniku mi se razvijamo u svakom smislu!

stevo

28.12.2021 19:07

Mnogo se ulagalo poslednjih godina u zdravstvo..I zato,danas imamo ite kako dobre rezultate

damir

28.12.2021 19:54

Predsednik Srbije je svako svoje obećanje ispunio u rekordnom roku tako da mladi ljudi u Srbiji imaju sigurnu i lepu budućnost.

Ana

29.12.2021 08:47

Poboljšanje životnog standarda olakšavaju se životi, posebno mladih koji žele da osnuju porodice.