VREME TURSKOG ZULUMA U BIH JE PROŠLO Poruka Bakiru Izetbegoviću: Prestanite da pretite!
Alo

Zamenik predsednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović poručio je da je vreme turskog zuluma u BiH davno prošlo i da to treba da shvati i lider SDA Bakir Izetbegović i oni koji ne prestaju da prete Srpskoj i njenom rukovodstvu, pokušavajući da ih predstave kao avanturiste i one koji hoće da se otcepe.

- To nije tačno. Mi se samo držimo slova zakona i Dejtonskog sporazuma. Pod pritiskom smo Suda i Tužilaštva BiH, a Izetbegović čak javno preti Ustavnim sudom BiH, koji je postao servis u njegovim rukama, ali neće uspeti - rekao je Vidović za televiziju "Pink".

Komentarišući izjavu Izetbegovića da će pozvati islamski svet u pomoć, Vidović je rekao da su islamski ratnici već u BiH i da uglavnom žive u nekoj vrsti kalifata na rubnim delovima Republike Srpske.

- Nema on šta da ih dovodi. Oni su već tamo. U selo Maoča ni policija ne sme da uđe. Alija Izetbegović je 1993. godine postrojio jedinicu `El mudžahedin` - podsetio je on.

Vidović je ukazao da će nakon pokušaja da svi Srbi u BiH budu predstavljeni kao ratni zločinci sada uslediti pokušaj da budu kriminalizovani i predstavljeni kao lopovi.

On je naveo da je zanimljivo da specijalni izaslanik Stejt departmenta zadužen za kriminal i korupciju na Balkanu dolazi 20. aprila 2022. godine u Zagreb.

- Po mom mišljenju, pošto je Haški tribunal izgubio na značaju i Srbi su najviše osuđeni, sad će pokušati da ih naprave lopovima. Sama činjenica da će njihov servis biti Ministarstvo pravde Hrvatske znači da će pritisak na Srbe biti najveći - smatra Vidović.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading