Dodik žestoko odgovorio: Ološ
EPA

 

"Ovo je pokušaj da se sahrani Republika Srpska. Mi koji smo predmet progona ne smatramo da smo RS, ali široka kriminalna aktivnost pravosuđa BiH govori da je njihova meta RS i njene institucije", naveo je on.

Komentarišući naredbu datu Tužilaštvu BiH da se pokrene istraga protiv 13 osoba zbog rušenja poretka BiH, Dodik ističe da je obuhvat istrage "impresivan".

"Poslanici, koji su slobodni da se politički ponašaju, su napadnuti od tog političkog ološa. Nema osnova za to. Srpska sve radi po Dejtonu i Ustavu. Politički predstavnici imaju politički imunitet, ako nisu počinili krivična djela opšteg kriminaliteta", rekao je Dodik.

On je ovaj proces uporedio sa sudskim procesom protiv Petra Kočića.

"Žao mi je što je opozicija iz RS upletena u to, jer u svojim izjavama žestoko optužuju RS, tvrdeći da je nešto trebalo da se uradi na nivou BiH. Srpska će se organizovano braniti. U roku od mesec dana imaćemo na dnevnom redu zakone koji će definisati pravosudni sistem. Zabranićemo delovanje i rad Suda i Tužilaštva BiH i činićemo sve da se stvori nezavisno i neutralno pravosuđe. To ne možemo da obezbedimo u okviru onoga što imamo na nivou Sarajeva ", kaže Dodik.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading