VUČIĆU SE UVEK MOŽE VEROVATI Trojica lidera nose različite kravate, a evo šta znači svaka od boja
Foto: Instagram/buducnostsrbijav

U glavnom gradu Albanije Tirani jutros su se sa domaćinom premijerom Edijem Ramom sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev.

Odavno je poznato da državnici kravate ne koriste samo kao odevni i modni detalj, te znak poštovanja, uvažavanja i pristojnosti, nego i kao skrivenu poruku.

Bojom kravate često poručuju kakav je njihov stav prema nekom događaju, skupu i drugim državnicima kojima se tim povodom sastaju.

 

Plava kravata

Predsednik Srbije odabrao je da danas ponese plave nijanse, a kako se veruje, plava kravata govori o tome da ste osoba kojoj se uvek može verovati. Vlasnici plavih kravata su dobri govornici, glasni su, imaju stila i vole sa entuzijazmom da propagiraju svoje ideje.

Crvena kravata

Nasuprot njemu, Rama je odabrao crvenu kravatu koja po verovanju simbolizuje želju za dominacijom. Ovu boju kravate biraju osobe koje žele da pokažu svoju snagu i nadmoć i pojačaju svoju grlatost u datoj situaciji. Takvi muškarci obično okolini žele da daju do znanja da su u centru pažnje.

Ljubičasta kravata

Premijer Zaev odabrao je za dnaašnji susret prskanu kravatu purpurne/ljubičaste boje, koja je tradicionalno znak obilja i bogatstva. Izvršni direktor jedne njujorške firme Ros Znavor svojevremeno je rekao da radije na poslovnim sastancima nosi purpurnu kravatu nego crvenu, jer ona, kako tvrdi, pokazuje samopouzdanje i pomaže mu da ostavi snažniji prvi utisak.

- Noseći kravatu manje tradicionalne boje svojim poslovnim saradnicima i klijentima poručujem - dobro se osećam u svojoj koži i osoba sam s kojom želite da izgradite poslovni odnos - objasnio je pre par godina.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sanja

21.12.2021 12:40

Već smo znali da se našem predsedniku može verovati, mi mu neizmerno verujemo i do sada je sve što je obećao uvek i realizovao i borio se za sve nas.

Nenad

21.12.2021 15:26

Vucic je covek koji zeli mir i najbolje za svoj narod.