"POSAO NATO JE DA DISCIPLINUJE SRBE?" Bakiru Izetbegoviću stigao oštar odgovor iz Republike Srpske!
Foto: Printscreen/Youtube

Cvijanović je, komentarišući poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO i EUFOR pojačaju prisustvo u BiH, ocenila da su takve izjave "gluposti", prenosi RTRS.

"Posao je EUFOR i NATO da reaguje na šta? Da idu na Republiku Srpsku, da disciplinuju Srbe. Šta da rade, da kažu Hrvatima da ćute što traže legitimno predstavljanje", rekla je Cvijanović.

Ona smatra da Izetbegović duži niz godina provodi agendu koja isključuje bilo kakav dijalog u okviru BiH i da ima invazivnu politiku koja je ozbiljan remetilački faktor u okviru regiona.

Cvijanović je dodala da Izetbegović nastoji da privuče međunarodnu pažnju zato što je, kako je navela, "nesposoban, nekapacitetan i neopredeljen da razgovara s bilo kim iskreno u okviru BiH".

"On govori o konceptu lažne multietničnosti, a mi o konceptu iskrene i prave. Mi govorimo da je Ustav ozbiljna stvar u svakoj državi i da se trebamo pridržavati Ustava, a on govori o tome da ga trebamo iskriviti", istakla je Cvijanović.

Ukazala je da predstavnici RS govore da treba imati unutrašnji dijalog, što u okviru BiH znači i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, i poštovanje određenih stvari i propisa, a da Izetbegović radi sve suprotno od toga.

"On kaže da nam ne treba dijalog, fingira da je uključen u dijalog kada nam dođu međunarodni predstavnici, a u suštini radi samo ono što jeste prizivanje i spolja i iznutra svih onih faktora koji treba da se obračunaju sa Republikom Srpskom", smatra Cvijanović.

Dodala je da Izetbegović nije čovek suživota.

Prema mišljenju Cvijanović, situacija u BiH je "prilično bolesna" i treba da se "leči" adekvatnim sredstvima, a to znači političkim metodama, razgovorm, dijalogom.

"Nikakav NATO, EUFOR, nikakva vojska, niti oružane snage, domaće ili bilo koje druge, nisu deo razrešenja problema ovde, već je to dijalog, na koji Izetbegović i mnogi u Sarajevu, nažalost, nimalo nisu spremni", naglasila je Cvijanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading