APEL VOZAČIMA Posebna pažnja mora da se obrati na sledećim deonicama širom Srbije
Alo/D.S.

Putevi Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima na sneg na deonicama deonicama Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, Vladičin Han - Surdulica - dr. granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), Jošanička Banja - Kopaonik i deonica Divljaka - Ivanjica - Javor.

Na svim tim deonicama kolovozi su vlažni, a visina snega je do 5 centimetara, zbog čega Putevi Srbije savetuju opreznu vožnju.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva i Vranja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su takođe vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm ima na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Užica, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Užica, Vranja i Zaječara.

Neprohodni su putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Putevi Srbije upozoravaju i na ojavu poledice, a posebno na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i mostovima.

Na pojedinim deonicama na snazi je zabrana saobraćaja za slepere i kamione s prikolicama, a upozorenje je i maglu na većem broju putnih pravaca.

Vlažan kolovoz može biti problem i naprilazima pojedinim graničnim prelazima, kao i sneg, kojeg ima do 5 centimetara na tim deonicama.

Istovremeno, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading