SVOM SNAGOM PROTIV RUSIJE! EU razmatra novu rundu sankcija!
EPA

- Mi smo u režimu odvraćanja - izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj novinarima po dolasku na sastanak ministara spoljnih poslova EU, a prenosi agencija Rojters.

- U svakom slučaju, poslaćemo jasan signal da će svaka agresija na Ukrajinu imati visoku cenu za Rusiju. Mi, zajedno sa SAD i Velikom Britanijom, na koordinisan način, razmatramo kakve bi to sankcije mogle biti i kada bi mogle biti uvedene - dodao je Borelj.

Evropske diplomate su za Rojters istakle da je diskusija usredsređena na potencijalno postepeno povećanje intenziteta svih sankcija, od mogućih zabrana putovanja i zamrzavanja imovine moćnim članovima ruske političke elite do zabrane svih finansijskih i bankarskih veza sa Rusijom.

Sankcije za gasovod Severni tok 2, u nastojanju da se spreči njegovo funkcionisanje, takođe su jedna od opcija.

Evropska unija, zajedno sa SAD, uvela je ekonomske sankcije Rusiji u julu 2014. godine, ciljajući njen energetski, bankarski i odbrambeni sektor, a sada razmatra mogućnost preduzimanja daljih mera ako Rusija, kako tvrdi, pokuša da izvrši invaziju na Ukrajinu, navodi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading