DARA IM NE VALJA, A AIDU OBOŽAVAJU! Mediji pod kontrolom Đilasa i Šolaka slave uspeh filma koji Srbe predstavlja kao genocidne
Tanjug/ AP

Ovo filmsko ostvarenje u kojem su Srbi predstavljeni kao genocidan narod odavno ima podršku opozicije i medija pod njenom dirigentskom palicom, te su se posebno obradovali što je priča koja srpski narod predstavlja kao zločinački dobila vredno priznanje. Portal Nova S i N1 izvestili su sa radošću svoje čitaoce o uspehu filma bosanske rediteljke Jasmile Žbanić.

Podsećanja radi, od kada se ovaj film pojavio, opozicioni mediji izveštavaju o njemu u superlativu, dok su istovremeno protiv srpskog filma "Dara iz Jasenovca" koji se bavi srpskim žrtvama u zloglasnog logoru vodili prljavu kampanju, ruku pod ruku sa mnogobrojnim hrvatskim, albanskim i bošnjačkim lobistima.

Veličanju nagrade za film o Srbima kao zločincima pridružio se i urednik "Krika" Stevan Dojčinović. Jedna korisnica Tvitera je podelila objavu u kojoj je napisano da je ceo svet video projekciju filma "Aida" i da je vreme da je vidi i Srbija, a Dojčinović je podelio tu objavu i jasno poručio da su Srbi počinili genocid i da bi očigledno voleo da nam se i u našom zemlji natrljaju na nos stavovi Zapada da su Srbi zločinci.

Producent filma "Dara iz Jasenovca" Maksa Ćatović za Alo! kaže ga je, kao i uvek, reč mnogo više o politici, a mnogo manje o filmu.

- Kada napadi stižu van granica naše zemlje, to očekujem i ne iznenađuje me. Ali ne mogu da razumem kad nas napadaju u zemlji, taj krug dvojke napada naš film, a veliča tuđi. To ide njima na obraz. Vučić je podržao "Dara iz Jasenovca" i zahvaljujući njegovom predlogu obezbeđena su sredstva da se taj film snimi. Ali sve je ovde stvar politike, nema veze sa filmom. Kao što je sada film "Quo Vadis, Aida?" dobio nagradu, tako je svojevremeno film "Ničija zemlja" dobio Oskara, ne zato što je bio najbolji film, nego je politika umešala prste, bilo je važno da se Srbi predstave kao zločinci. Uvek su Srbi krivi, uvek su ovakvi i onakvi... Navikli smo na to - ispričao je Ćatović.

Kako je rekao, on bosanski film "Quo Vadis, Aida?" nije gledao, pa ne može tvrditi sa sigurnošću kakvog je kvaliteta.

- Ipak, ljudi čijem ja sudu verujem su film videli i nisu imali pohvalno mišljenje, rekli su mi da nije uopšte ništa posebno - zaključio je Ćatović.

Ministar za brigu o porodici i demografiju na društvenim mrežama podelio je svoje impresije kada je reč o nagradi kojom je ovenčan bosanski film.

"Nema tu pomoći. Srbi su zli, genocidni, ružni, opaki, zatucani, primitivni...Tako su stvari postavljene i zakucane početkom devedesetih. Čak i da snimimo vrhunski film o stradanju Srba, Zapad nikada neće reći da je to dobar film, kamoli da ga nagradi. Antisrbizam se duboko ukorenio", napisao je na tviteru Dmitrović.

Prljava kampanja protiv srpskog kandidata za Oskara

Početkom ove godine, uoči dodele Oskara, protiv srpskog kandidata "Dare iz Jasenovca" vodila se prljava kampanja, kako u srpskim opozicionim medijima, tako i od strane bošnjačkih i hrvatskih lobista u Americi, dok je istovremeno film "Quo Vadis, Aida?" predstavljan sa najviše pohvala.

Američki kritičar Džej Vajsberg u časopisu "Varajeti" je film "Dara iz Jasenovca" okarakterisao kao propagandno antihrvatsko ostvarenje, dok je istovremeno u ovom časopisu bosanski kandidat bio predstavljen kao favorit o kome su imali samo reči hvale, a o tome da je to antisrpska propaganda nije bilo ni reči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading