Zorana Mihajlović
Tanjug Zoran Zestic

 

Vučić je povukao zakon na doradu, rekao da je u njemu našao stvari koje nisu dobre, ali i napomenuo da je nekim ministrima u čijoj je to nadležnosti bilo važnije da se bave svojim imidžom na društvenim mrežama nego tom temom.

- Nije bila namera šta s „Rio Tintom“, već samo da budu još važniji i brže i lakše da reše problem - rekao je predsednik, i dodao da nije susret sa građanima samo okačiti fotografiju na Instagram, već posvetiti ozbiljnu pažnju razgovoru sa tim ljudima.

Za to vreme od ministarke za rudarstvo i energetiku, u čijoj je nadležnosti i eksproprijacija litijuma, odnosno cela ta priča sa „Rio Tintom“ - ni traga ni glasa.

Prethodno je delovala kontradiktorno. Iako se zvanično bori za Zelenu agendu za Zapadni Balkan, ona se već duže vreme aktivno zalagala za dolazak „Rio Tinta“ u Jadar.

Upečatljivo je, s jedne strane, da su demonstranti protiv „Rio Tinta“ napadali samo Vučića, dok Zoranu nisu ni pominjali, čak ni stidljivo, iako je ona svojevremeno aktivno učestvovala u dovođenju „Rio Tinta“ u Srbiju.

S druge strane, izostale su njene direktne osude na račun opozicionih prvaka dok su pozivali na nezakonite barikade...

Zanimljivo je i da su građani u Nedeljicama predsednika Vučića dočekali srdačno i spremno za razgovor, dok je ministarka Mihajlović među građanima dočekana drugačije.

Ona je posetila nedavno Loznicu, gde su je sačekali transparenti „Ne damo Jadar“ i „Marš sa Drine“, a sve vreme su se čuli zvižduci.

Kada je predsednik Vučić razgovarao sa meštanima Gornjih Nedeljica, mnogi od njih požalili su mu se upravo na ministarku Mihajlović, koju, kako su rekli, baš briga za njih i istakli da samo njemu veruju.

Analitičar Branko Radun ističe da bi bilo sasvim očekivano da resorna ministarka za tu oblast ne samo sad već i redovno kontinuirano informiše javnost šta se dešava sa tim projektom.

- Postoje brojni nesporazumi oko „Rio Tinta“, dezinformacije, a ministarka bi trebala da se oglasi. Zašto se ne oglašava, to je dobro pitanje. Nešto je tu njoj nezgodno, a šta, ja ne znam - rekao je Radun za Alo!.

Malo se zbunila

Ministarka Zorana Mihajlović pohvalila se nedavno kako je bila u Donjim Nedeljicama kod Loznice. Na Instagramu je objavila fotografiju gde stoji ispred table na kojoj piše naziv sela. I sve bi bilo u redu da se ministarka nije zbunila, pa je otišla u Donje Nedeljice umesto u Gornje Nedeljice, mesto čiji meštani trpe pritiske kompanije „Rio Tinto“, koja planira da u dolini Jadra otvori rudnik litijuma zbog kojeg im svakoga dana preti eksproprijacijom. Do Gornjih Nedeljica i do meštana tog mesta ona nije stigla, bar prema tvrdnjama samih meštana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading