OSTAVKE I POZERI Biljana Srbljanović: Gde si ti bio Teodoroviću?!
Printscreen

Rediteljka Biljana Srbljanović reagovala je na hajku u delu javnosti povodom toga što je savetnica predsednika republike Suzana Vasiljević postavljen aza člana Saveta FDU.

Hajde da znamo o čemu uopšte pričamo, poručila je ona, naglasivši i da Vasiljević na toj funkciji nema nikakvu nadoknadu, kao što se spinuje.

Povodom objave Janka Baljka kako daje zbog toga ostavke na sve funkcije na FDU i podrške akademika Dušana Teodorovića, ona je napisala da se "akademik Teodorović  na svom fakultetu, mašinskom, nije pobunio protiv tih Vladinih postavljenja, iako nam prosti gugl srč pokazuje koliko njih su kadrovi SNS-a".

Ono što je zgodno za jeftin medijski poen je da se čestita na besmislenom gestu ostavke u telu Fakulteta koje je deo naše radne obaveze (inače, svi kukamo što smo u tim telima i najradije bismo izbegli taj deo obaveza), i koja samo znači svaljivanje iste te obaveze na nekog kolegu.

Ako je gest, povodom imenovanja Suzane Vasiljević (koja je završila FDU, inače, nije plaćena za ovu funkciju, kapiram da joj bukvalno ništa ne donosi, i da sam ona, od...ebala bih sve) ostavka, onda ona mora biti ostavka na mesto profesora. Jer to jedino ima smisla.

Nešto se mislim - akademik Teodorović je bio prorektor jedinog rektora BU koji je dopustio kršenje autonomije Univerziteta i pustio batinaše da uđu i prebijaju/hapse studente u štrajku, a NIJE DAO OSTAVKU.

Takođe, nije istupio iz članstva SANU jer sedi sa mizoginim, ratnohuškačkim, neobrazovanim poluinteligentima, ispostavama vlasti (svake) i inženjerima ratova u SFRJ. Tu ostavku nismo videli.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading