UBILI IH, PA TELA PREKRILI SMEĆEM Skandalozna izjava Milanovića: Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba?
Foto: Printscreen

Na pitanje treba li neko iz državnog vrha da dođe na komemoraciju, Milanović je odgovorio pitanjem "treba li neko da dođe u Hrvatsku Dubicu, gde se bez pompe obeležavaju stradanja sedamdeset ljudi koji su smaknuti", preneli su hrvatski mediji.

Rekao je da nema ništa protiv da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.


Ubistvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje ćerke jedno je od najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počiniteljis u bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživeli sakriveni u kući je 30. aprila 2004. isplaćena jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991., na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubijen u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gde su takođe likvidirane.

Poslanca opozicionog GLAS-a u hrvatskom saboru Anka Mrak Taritaš izjavila je danas da je došlo vreme da jedna ulica u Zagrebu bude nazvana po 12-godišnjoj devojčici srpske nacionalnosti Aleksandri Zec, koja je zajedno sa roditeljima ubijena pre 30 godina.

Mrak Taritaš je rekla i da bi, ne umanjujući taj zločin, volela da jedna ulica u Zagebu ponese ime preminulog kantautora Ðorđa Balaševića, prenela je Hina.

Inicijativu da se u Zagreb vrati naziv Trgu maršala Tita i da jedna ulica bude nazvana po Aleksandri Zec podneo je čelnik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading