Vulin: Odnosi Srbije i Rusije se zasnivaju na čvrstom poverenju i visokom međusobnom uvažavanju
MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, razgovarao je danas sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandrom Čuprijanom o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija.

Ministar Vulin izrazio je duboko žaljenje zbog nedavne pogibije ljudi u rudniku uglja, među kojima su i pripadnici MČS-a.

Srpski ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da se odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije zasnivaju na čvrstom poverenju i visokom međusobnom uvažavanju, a da su poseban doprinos bratskim odnosima dva naroda dali i dobri lični odnosi dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji su potvrđeni i tokom nedavne posete srpskog predsednika Rusiji.

Dvojica ministara dogovorila su dalji nastavak obuka pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije na visokoobrazovnim institucijama Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Vršilac dužnosti ministra MČS-a Ruske Federacije Čuprijan istakao je značaj tradicionalno prijateljskih odnosa dva naroda i izrazio uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar MUP-a Bojan Jocić, kao i v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Komentari (0)

Loading