VUČIĆ O RAZBIJANJU JUGOSLAVIJE Predsednik objasnio koji faktor je bio ključan!
Foto: TV Pink printscreen

Vučić je rekao da je važno da jedni druge saslušamo i kada mislimo različito.

- Kada smo pokretali dijalog svako je imao priliku, kao što i danas ima priliku da kaže svoje mišljenje. Ja znam da mi nismo bili "beli anđeli", ali smatram da je spoljni faktor bio ključan za razaranje Jugoslavije. I tu se slažem sa LJiljanom Smajlović. Prebacivati sve na Miloševića je neodgovorno - kazao je predsednik u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Predsednik Srbije je rekao da se kod Albanaca vidi postojanost njihove politike, i da je čitajući istorijske udžbenike shvatio da smo sve izgubili do 1971. godine.

- Srba je bilo 28 odsto Srba tada na Kosovu i Metohiji. Mi smo za to vreme uspeli sebe da doteramo na ispod 10 odsto početkom devedesetih. Kod nas postoji mitski odnos o tome, a kod Albanaca da uz pomoć zapada isteraju ono što hoće. Albanci sebi ne mogu da objasne da imaju nezavisnost, zato što je po mnogim prerogativima i dalje nemaju - navodi on.

Vučić kaže da mi imamo svoj ustav i propise, i da ništa još uvek nije gotovo.

- Ja sam danas rekao gospodinu Pahoru da nijedna instanca na nivou EU, nije reagovala na poslednju izjavu Aljbina Kurtija. Samo zamislite, i to vam oslikava položaj Srbije, i to vam oslikava da nema veze ko je na vlasti. Zamislite da sam rekao da moraju da se ujedine Srbija i RS. Reagovali bi u roku od odmah, kako to kažu klinci u Beogradu. Rekli bi nam da smo mi teret prošlosti, i sve po redu. Zato sam siguran da ne treba da priznamo "nezavisnost Kosova", i da moramo da se borimo koliko je moguće, da čuvamo mir i da nam zemlja ide napred - rekao je predsednik.

Vučić je podsetio da su Boris Tadić i Vuk Jeremić govorili da ne treba da obeležavamo godišnjicu Oluje, zato što će se naljuiti Hrvati, dok je jačanje Srbije danas omogućilo da o tome ne brinemo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Мијо

29.11.2021 02:12

Вучић је нашу земљу препородио он је најбољи председник којег је наша земља икада имала.