"BAKIR IZETBEGOVIĆ NA SVOM STOLU I SAD DRŽI ISLAMSKU DEKLARACIJU!" Dodik raspalio žestoko, razobličio sve probleme koji guše BiH
Foto: Alo/ilustracija

- Četiri neizabrana stranca su izazvala čitavu pometnju, nered koji se treba počistiti i rešiti a to su visoki predstavnici, trojica sudija Ustavnog suda BiH - poručio je Dodik.

Oni su to, kaže, učinili provodeći politiku SDA.

- Nemam potrebe za političkim obračunavanjem sa Bakirom Izetbegovićem, ali imam da se obračunam sa njihovim programom. Јer očigledno, ono što je uradio njegov otac i on radi je isto. Bakir na svom stolu i sada drži "Islamsku deklaraciju", što znači da sva svoja saznanja i svoje opcije crpi iz toga - naglasio je Dodik.

Dodik ističe da ne može da bude kriv ako je neko otišao iz Kladuše i Bihaća.

- Krive su njihove politike koje su dozvolile da tamo dođu migranti, a politika Bakira Izetbegovića je da naseli što više islamskih migranata koji bi nama ovde za nekoliko godina zagorčali život, dajući im prava na državljanstvo, na izbore, i mnogo čega drugog - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da se bori protiv BiH koja je van Ustava BiH.

- Borim se protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović. Borim se za Republiku Srpsku koja ima jasan status, precizan, odvojen od onoga što želi Izetbegović i nastaviću to da radim - rekao je Dodik.

 

Komentari (0)

Loading