DODIK OČITAO BUKVICU IZETBEGOVIĆU Bakira izdaje pamćenje, mogao bi da počne da zapisuje
Foto: Alo/ilustracija

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Јasenovcu, te da je "Dodik sad došao na to što je on predlagao pre mesec dana", srpski član Predsedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

- Izetbegovićevo pominjanje Јasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Јasenovac, neprimereno je i to sam već govorio. Јasenovac i Donja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom uteruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom terati da uvaže naše žrtve - naglasio je Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Јasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading