STOJIMO UZ VAS! Državni sekretar SAD: Nezamenjiva uloga Srbije za stabilnost u regionu!
EPA

"Hvala vam na pismu povodom obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa SAD i Srbije. I ja poštujem ovu važnu prekretnicu u našoj zajedničkoj istoriji. Snažno prijateljstvo izmeđe naše dve zemlje iskovano je zajedničkom borbom u dva svetska rata i razvijalo se tokom generacija, kroz međuljudske veze koje su obogatile naša društva", naveo je Blinken u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

On je poručio da Sjedinjene Države stoje uz Srbiju na njenom putu napretka kao moderne, prosperitetne zemlje u srcu Evrope.

"Posvećeni smo još snažnijoj političkoj, ekonomskoj i bezbednosnoj saradnji i saradnji na unapredenju unutrašnjih reformi, negovanju mira i dobrih odnosa sa svim vašim susedima i ostvarivanju vašeg cilja ka članstvu u EU", naveo je Blinken.

On je naglasio da Srbija ima nezamenljivu ulogu u promovisanju stabilnosti i prosperiteta u svom regionu.

U tom smislu, pozdravio je zalaganje Srbije za regionalnu ekonomsku integraciju koja će, uz uključivanje svih, biti od koristi svim građanima na Zapadnom Balkanu.

"Danas vidim još svetliju budućnost u saradnji sa Srbijom kao prijateljem i partnerom u jugoistocnoj Evropi, što će doprineti bezbednosti na globalnom nivou. Verujem da će naše zemlje u godinama koje dolaze stvarati sve jače bilateralne odnose", poručio je Blinken.

Na kraju pisma, Blinken je rukom dopisao:

"Cenim Vaše napore u jačanju odnosa između naših zemalja – što u velikoj meri podržavam".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading