VESIĆ PODELIO ZADOVOLJSTVO GRADA Zahvalni Vučiću jer je beogradski voz bio tema razgovora s Putinom
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

U ime Beograđanki i Beograđana zahvalan sam predsedniku Aleksandru Vučiću zato što je danas razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o projektu beogradske gradske železnice.

Beogradska gradska i prigradska železnica za Beograd je važna koliko i metro i zajedno sa njim čini deo jedinstvenog šinskog podsistema javnog prevoza.

Prema projektu Grada Beograda prigradska i gradska železnica imaće 223 kilometara, povezaće se novim kolosekom Surčin i Obrenovac a modernizovaće se kapaciteti postojećih pruga prema Lazarevcu, Mladenovcu, Barajevu, Sopotu i Pančevu.

To znači da će građani beogradskih prigradskih opština i Pančeva imati voz do centra Beograda u špicu na 10-12-15 minuta i van špica na 45 minuta.

Beogradski voz imaće četiri presedačke stanice sa prvom linijom metroa i to Makiš, Sajam, Pančevački most i Karaburma kao i dve presedačke stanice na drugoj liniji metroa i to železnička stanica Zemun i Makenzijeva.

Izgradnja beogradske železnice znači da će konačno građanke i građani prigradskih beogradskih opština biti povezani bolje sa centrom grada kao i da će imati isti kvalitet života kao i ljudi iz grada.

Predsednik Vučić je stao iza Beograda odlukom da Republika Srbija finansira beogradski metro i BG voz. Zahvalni smo mu na podršci koju nam je dao, napisoa je Vesić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading