VUČIĆ I PUTIN ZAVRŠILI SASTANAK U ČETIRI OKA Odlučuje se sudbina Srbije
Printscreen

Vučić i Putin započeli su svoj tet-a-tet sastanak.

 

Putin je posle sastanka izneo i prvu poruku o ceni gasa.

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina trajao je duže od predviđenog i potom su prešli na planirani ručak.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

Interesantno, predsednik Srbije je odmah posle rukovanja sa Putinom, ruskom predsedniku izneo jednu posebnu želju.

Kosovo

Rusija uvek podržava Beograd u rešavanju pitanja Kosova, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Vojna saradnja

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

- Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je, takođe, izrazio saučešće ruskom predsedniku zbog fatalne nesreće u rudniku uglja u ruskoj oblasti Kuzbas u kojoj je stradalo najmanje 11 ljudi.

- Primite moje saučešće povodom tragedije u Kuzbasu. Izražavam moje saučešće vama i porodicama poginulih - izjavio je Vučić.

Obraćanje predsednika Srbije

Nakon sastanaka sa Putinom, uskoro se očekuje i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sastanak od posebnog značaja

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta ranije, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

 

Vučić je sam najavio da su to pitanja od ključnog značaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milan

25.11.2021 13:47

Sastanak sa Putinom je od izuzetne vaznosti za nasu zemlju.

Gagi

26.11.2021 02:25

U sred energetske krize, nama je pošlo za rukom da obezbedimo dovoljne količine gasa a dobili smo i više nego korektnu cenu. Hvala, Putinu i Rusiji!