VUČIĆ ŠALJE OŠTRO PISMO U BRISEL Evropski zvaničnici hitno da se oglase: Zašto ćutite?!
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Aleksandar Vučić najavio da će uputiti oštro pismo Briselu u kojem traži da se evropski zvaničnici oglase na najave Aljbina Kurtija o ujedinjenju lažne države Kosovo i Albanije

Kako je moguće da Aljbin Kurti svaki čas, ali na jasan način, govori o ujedinjenju 'Kosova' i Albanije, a da na to niko u Evropskoj uniji ne reaguje?!

Da li to znači da bi tako ćutali i ako bi neko iz Beograda govorio o ujedinjenju sa nekim drugim? Po kom principu je Albancima sve dozvoljeno, a Srbima sve zabranjeno?!

Ovo je juče javno upitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavivši da će po povratku iz Sočija, gde treba da se sastane sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, poslati Briselu pismo. Vučić je istakao da je spreman da se drzne i zatraži objašnjenje da li ovo znači da Srbi nemaju pravo na iste aršine.

Niko ne reaguje

Predsednik države je naglasio da nijedna politička instanca nije reagovala na Kurtijeve otvorene pretnje.

VUČIĆ ŠALJE OŠTRO PISMO U BRISEL Evropski zvaničnici hitno da se oglase: Zašto ćutite?!

EPA

 

 

- Kako je moguće da Kurti svaki čas, ali na vrlo jasan način, jasno i precizno govori o želji za ujedinjenjem Kosova i Albanije? Niko, nijedna politička instanca u Evropi nije reagovala. Ni takozvani izvestioci za KiM, niko iz Evropske komisije, Evropskog parlamenta, niko od šefova država, vlada, ministara članica EU... Niko! Zato će moje pismo sadržati pitanje: da li to znači da će tako da ćute ukoliko bi bilo ko odavde, iz Beograda, govorio o ujedinjenju sa nekim drugim? Ili biste iste sekunde reagovali, osim što biste imali desetine pomagača i denuncijanata koji bi nas odmah prijavili zbog neodgovornih izjava ili bih ja završio na lomači, kao u srednjem veku... Po kom principu je Albancima sve dozvoljeno, a Srbima sve zabranjeno? - upitao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija se ne zalaže za ujedinjenje sa nekim drugim, jer se zalaže za međunarodno priznate granice i poštovanje međunarodnog javnog prava.

-  Ali tražiću objašnjenje i pitati šta biste rekli da je to izrekao neko iz Srbije ili Republike Srpske? Da li bi bio sličan ili isti odgovor ili je onima koje ste vi rađali sve dozvoljeno, a Srbi ništa ne smeju ni da pitaju? Drznuću se da pitam. Moram da pitam, jer jednom sa tim mora da se prekine i ne može više objašnjenje da bude: 'Pustite, koga briga šta priča Kurti'. Ali zato kažu: 'Kad Vučić to priča, to može i da se desi', što je bilo objašnjenje jednog od najvažnijih političkih predstavnika koje sam pitao. Da li to znači da neko ima pravo na neodgovornost ako je Albanac, ali nema pravo na iste aršine ako je Srbin? Samo želimo da to neko jasno kaže - naglasio je Vučić.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading