VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM Razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine
Tanjug

 

Vučić i Lajčak sastali su se u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.


Lajčakova poseta Beogradu, a zatim i Prištini, dolazi nakon debate Saveta EU o dijalogu, ali i nakon još jedne neuspešne runde razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

Kako je Tanjugu rečeno u Briselu, Lajčak će pokušati da proceni mogućnosti za napredak u dijalogu i svrsishodan sastanak Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija do kraja ove godine i preneti poruku šta EU i zemlje članice očekuju od nastavka razgovora o normalizaciji odnosa dve strane.

Lajčak je u ponedeljak u Beču razgovarao sa Kurtijem o trenutnoj situaciji i napretku dijaloga koji pomaže EU.

"Imali smo detaljan razgovor o stranju i daljim koracima u dijalogu kome posrduje EU", napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Ministri EU pozvali su prošle nedelje Beograd i Prištinu na "konstruktivan angažman" i postizanje "pozitivnih rezultata" uz insitiranje na "primeni još neispunjenih obaveza iz dijaloga".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj tom prilikom je pozvao Vučića i Kurtija na "sastanak na visokom političkom nivou pre kraja godine".

Komentari (4)

Loading
Milos

23.11.2021 13:32

Samo nastavkom dijaloga mozemo resiti pitanje KiM i da nas narod bude bezbedan.

Jari

23.11.2021 13:38

Susreti sa Lajčakom donose Srbiji želju EU, da je dogovor sa Prištinom jedino rešenje, ali Priština ne poštuje potpisane dogovore od ranije.

damir

23.11.2021 20:39

Predsednik Vučić i Srbija su posvećeni dijalogu i uspastavljanju trajnog mira u regionu.

Zeljko

23.11.2021 22:41

Lajčak i mnogi drugi u EU podržavaju politiku mira i stabilnosti kojom se vodi Aleksandar Vučić.