INTERVJU NEDELJE Spasić: Vučiću se teško parira!
Transparntnost

 

- Nažalost, pored toliko opozicionih partija i grupa na republičkom nivou, nemate ozbiljan politički program koji bi mogao da parira vidljivim rezultatima i Vlade i predsednika države. Jedini program je napad na Vučića i kritikovanje svega i svačega. Nije dovoljno kritikovati. Morate predložiti neka rešenja, a tih rešenja nažalost nema. Đilas, Jeremić, Marinika, Obradović i slični misle da se fabrikovanjem afera postiže bolji rezultat na izborima. Više puta su videli da to nije tačno.

Da li je Sporazum o izbornim uslovima između vlasti i opozicije dobro rešenje?

- Vrlo detaljno sam čitao sporazum i po meni on predstavlja sveobuhvatan pristup u rešavanju problema koji su vezani za izbore. Sporazumom su opoziciji dati ozbiljni ustupci, napravljeni su krucijalni zaokreti u procedurama i sada se može reći da je vlast i na svoju štetu opoziciji ispunila želje. Pohvaljujem sporazum jer pokazuje želju svih aktera da izbori budu zakoniti i da budu fer.

Kako komentarišete to što Vučića nema na RTS-u?

- Predsednik je saopštio ono što svi vidimo, a to je da ga RTS ne poziva, odnosno da između dva gostovanja prođe zaista dosta vremena. Pominju se i nekakve crne liste osoba koje se ne pozivaju na RTS i to nije dobro, a nije nerealno. Zaista, RTS ima čudnu programsku politiku i zaista je neobjašnjivo da predsednik Republike ovoliko dugo ne gostuje na Javnom servisu. Narod želi da čuje aktuelnosti od izabranog predsednika, a ćutanje Dragana Bujoševića takođe je odgovor.

Hrvatski i BiH predstavnici često napadaju Srbiju. Zašto?

- Nažalost, politički predstavnici i u Hrvatskoj i u BiH koriste svaku priliku da omalovaže građane Srbije i našu državu, i to u najmanju ruku predstavlja političko nevaspitanje. Jasno je da u Srbiji narod vidi rezultate, vide se plodovi i finansijske konsolidacije i ozbiljnog rada i planiranja, ali to vide i naše komšije. Milanović, Plenković, Komšić, Izetbegović i ostala kamarila vide da se Srbija njima ne bavi, već se bavi sopstvenim razvojem. I to ih ljuti. Moramo gajiti dobre odnose sa svima, ali da učestvujemo u njihovim šaradama, to ne treba da činimo.

Stižu promene Ustava. Kako to komentarišete?

- Promene Ustava u delu pravosuđa jesu nasušna potreba. Pravosuđu se mora dati još veća autonomija, ali autonomija bez odgovornosti ne postoji. Samoregulacija u pravosuđu potpuno je besmislena jer se niko ni za šta ne sankcioniše, a imali smo u javnosti različite informacije. Građani žele da vide odgovoran pravosudni sistem u kojem opstaju najbolji i gde je pravda neminovnost.

Vakcinacija mora biti obavezna

Šta mislite o vakcinaciji i zdravstvenom sistemu?

Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakon o pravima pacijenata i Zakon o zdravstvenoj zaštiti jasno propisuju obavezu pacijenata da čuvaju lično zdravlje i zdravlje drugih. Zato vakcinacija mora biti obavezna. Nemate pravo da svesno zarazite ni sebe ni drugog. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa svojim saradnicima uspešno vodi borbu protiv kovida, uprkos činjenici da se radi o novoj bolesti za koju svet nije bio spreman. Predsednik je nabavljao respiratore, pravile su se nove bolnice, zapošljavani su zdravstveni radnici, nabavljene su vakcine i novi lekovi. Treba poštovati zalaganje zdravstvenog i nemedicinskog osoblja u spasavanju života i ne treba gubiti vreme. Vakcina je spas od smrti, koja nikad bliža nije bila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading