TAJNE SLUŽBE ULOŽILE VELIKI NOVAC U PREVRAT Evo zašto Englezi mrze Srbe vekovima!
Alo/ Ilustracija

 

Istoričari kažu da su imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek bili u sukobima sa Srbijom. Akademik Dragoljub Živojinović je navodio neke od činjenica.

Dragoljub je govorio da je u prvoj polovini 19. veka Velika Britanija štitila interese Turske na štetu Srbije. Na Berlinskom kongresu održanom 1878. godine tražili su da se Srbija odrekne nekih teritorija na istoku u korist Turaka.

Britanija štitila interese Turske na štetu Srbije

Bila je prva zemlja koja je prekinula diplomatske odnose nakon atentata na kraljevski par Obrenović. To je trajalo tri godine. Takođe je podržala aneksiju 1908. nasilno pripajanje Bosne od strane Austrougarske. Protiv nas su bili i u oba balkanska rata.

Istoričar Momo Pavlović je dodao da su Britanci bili za to da se Srbima u Prvom svetskom ratu oduzmu severne teritorije kako bi se rat lokalizovao. Bili su i za stvaranje velike Albanije da Srbi ne bi izašli na more.

Britanska tajna služba je uložila veliki novac u prevrat 27. marta 1941. zbog koga je Srbija uvučena u Drugi svetski rat. Otvaranjem novog fronta Britanci su smanjili gubitke, a to je bilo pogubno za srpski narod.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
bg

16.11.2021 16:24

Polako sve dolazi na svoje samo da babetini stavimo dukat na celo.

beba

16.11.2021 17:21

Hronoloski ste sve nabrojali a odgovor "ZASTO", niste...

Daca

16.11.2021 17:29

Pa gde pise zasto englezi mrze srbe...

Rada

16.11.2021 17:29

Oni bi opet krstaske ratove do istoka, nestalo im zlata i dragog kamenja. Uvek su bili podmukli , nece se promeniti..

Patriota

16.11.2021 17:32

Citajuci ovu istoriju sa Britancima, koju sam znala, a sada je eminentni strucnjak potvrdio, razmisljam zasto mi stalno trcimo za nasim neprijateljima. Znam da su pokusali i da nas proglase genocidnim narodom. Mogu oni biti veliki koliko hoce, ja bih njih sklonila od nas, cak bih isla dotle da sa njima prekinemo diplomatske odnose. Oni i sada vrsljaju po Srbiji, zabranila bih ja njima da udjiu u Srbiju. Hteli ili ne, moraju da znaju da su im preslonaslednici pola hriscani, pravoslavne vere. Ne vole nas jer smo mi.dobar, posten, hrabar narod, sto oni nikada nisu bili. Kroz njihovu istoriju, ko je zna, vladao je razvrat i kolonijalizam.Nasa istorija je junacka, besprekorna, cista, prihvatili oni to ili ne

поп

16.11.2021 18:08

То је и онако најперверзнија нација која другима продаје м за б. Углавном су у већини са менталитетом да залуђују мозак увече алкохолом и дрогом да би могли да дочекају сутра. Као колонијалисти заразили су пола света са кугом, маларијом и колером.

Slavko

16.11.2021 19:12

Zasto pujdate ovaj glupi narod, nije dobro to sto radite! Stvarate nam jos vise neprijatelja a oni su mocni i nisu nam potrebni...

Trig

16.11.2021 19:47

Vreme je,da im pocnemo vracati,na bilo koji nacin.Treba da im bude jasno,kada rade protiv Srbije,da ce im se ispostaviti racun za to.

Ana

16.11.2021 19:53

To nije nista novo, svako pismen zna da su nam Britanci uvek bili najveci neprijatelji... Cak nam ni Nemci ni Turci nisu zeleli toliko zla koliko oni...

Vladimir

16.11.2021 20:00

Najmanji zajednički činilac svega ovoga je Rusija (koju su pokusavali uz pomoc Tueaka da obuzdaju) ali ne mrze Britanci ni Rusiju nego dok se drugi glodju oni ostaju na vrhu. Tu politiku su preuzeli Amerikanci, ne dozvoliti da u svetu postoje drzave koje po velicini teritorije mogu da se brane od napada spolja i da ne budu ekonomski-vojno jake da mogu da ugroze hegemona. Niko ne moze da vude toliko jak da se odbrani od drugog jakog, ali ako su svi ostali slabi pa jos zavadjeni onda je slika drugacija.

ZAvram

16.11.2021 22:10

Британци, Хитлерови рођаци! Заступали су интересе Турске, а на уштрб Грчке и њених територија. У историји је позната чувена превара, када су, почетком прошлог века, под наговором и гаранцијама Британије, Грци напуштали Приморје (Понд), на којем су веловима живели (данас територија Турске), уз обећање да ће доћи до тзв дисторзије (замену домова и имања са Туцима гркофоним). Када су увидели да су преварени, Грци су масовно кренули да се враћају својим кућама. Британска војска није дозволила. Пуцала је у несрећне људе, бајонетима им секла прсте, како би их одвојила од чамаца, за које су се несрећни људи грчевито хватали. Од Британаца, горих нема!