MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Navodno bez mrlje u karijeri, potpomognuta tajkunskim i stranim plaćeničkim medijima, Marinika Tepić predstavljena je kao beskompromisni borac za pravdu i neko ko razotkriva afere aktuelne vlasti. Istina je, posve, nešto drugačija, a za prevariti Srbiju Đilasu će trebati mnogo jači adut od male crnke sa štreberski naučenim rečenicama i nabiflanim informacijama, od kojih nijedna obično nije tačna i nikada neće biti dokazana. No, malo tabloidnog zameštaljstva skrivenog iza maske tzv. objektivnih i nezavisnih medija, lansiralo je Mariniku kao alternativnu političku opciju.

Služila je stari kadar artiljerija

Stara nemačka poslovica kaže: Ko ima putera na glavi, ne treba da izlazi na Sunce.

Marinika je tu da ulepša sliku turobnih lica opskurne Stranke slobode i pravde sastavljene mahom od Đilasovih zaposlenika iz privatne firme, ali narod koji je toliko puta prevaren teško će pasti na jeftine marketinške trikove. Puter se još cedi sa glava svih bivših dosovaca i šampiona naše tranzicije koji su svoj politički angažman iskoristili za rešavanje svojih egzistencijalnih pitanja, a upravo je Marinika Tepić jedan od najizrazitijih kadrova kada je u to u pitanju.

Samo naivni Đilasovi birači ili oni koji se prave naivni ne bi li jednog dana vajdili od toga, mogu poverovati u priču da je Marinika Tepič novo lice na političkoj sceni Srbije. Ona je bila drugi ešalon, ništa manje umešan i odgovoran za uništavanje i pljačku Srbije koja je usledila posle 5. oktobra. Sada ulazi u igru sa klupe koju je dugo grejala plandujući po nekoliko partija i funkcija za koje je bila dobro plaćena od strane građana Srbije.

MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 

 

Dolazi kao novi igrač koji treba da nam raskrinka afere za kojih dokaza nema, objasni nam šta je demokratija, ljudska prava i da Srbija treba da preuzme odgovornost za navodni genocid u Srebrenici i večito se posipa pepelom za ratove devedesetih, puzeći pred stranim kolonijalnim gospodarima i samokažnjavajući i izvinjavajući se pred susednim državama.

Da Srbija bude pod kontrolom pobrinuće se kompradorska samoproglašena i umišljena elita koja će odnarođena rado služiti strancima i živeti na grbači srpskog naroda koji duboko, suštinski prezire i smatra nižom vrstom od sebe. Upravo iz takvog soja uzdigle su se svi prvaci Petog oktobra i naslednici njihove politike, oličeni u tzv.”novim” kadrovima poput Marinike Tepić.

Marinika Tepić je nova na političkoj sceni kao rosa u podne.

Preletačica iznad kukavičjeg gnezda

Marinika Tepić je karijeru gradila preletanjem iz stranke u stranku, a u svoj CV upisala je i nekoliko značajnih državnih funkcija. Njeno političko angažovanje nije prošlo bez afera i malverzacija iz kojih je izašla bez ikakve odgovornosti, ali dosta težih džepova. U nedostatku iole pristojnog kadra koji bi figurirao po Srbiji kao Đilasova opozicija, nametnula se stara preletačica iznad kukavičjeg gnezda. Ovoga puta svoje mesto našla je u jatu bivšeg gradonačelnika Beograda i ministra za nacionalni investicioni plan koji je po odlasku sa funkcija bio bogatiji za milione čije poreklo nikada nije objasnio.

U moru svojih napamet naučenih izjava, moglo se primetiti da je dobro naštelovana na selektivnu pravdu i sećanje, pa vrlo vešto zaobilazi rane radove sebe i svojih partijskih drugova i gazda. Selektivnu toliko, da je pričajući o navodnim vezama vlasti i kriminalnih klanova, zaboravila da napomene svoj odnos sa Novakom Filipovićem, pančevačkim bodibilderom i dilerom droge kojeg je angažovala da preti Milovanu Mići Milakovu, novinaru koji je pisao o njenim malverzacijama na mestu pokrajinskog sekretara. Filipović je bio u bliskim odnosima s Tepićkom sve dok nije uhapšen.

Kada je video da je vrag odneo šalu i da ga preletačica i tada već bivša prijateljica neće zaštititi, odlučio je da progovori. Policiji je dao iskaz u kome navodi da je tražila od njega da “iseli Miću Milakova iz Pančeva”, a svoje tvrdnje potkrepio je fotografijama poruka koje mu je slala na telefon.

Pretnje novinarima zbog otkrivanja malverzacija

Novinar Miroslav Milakov govorio je tada da je zabrinut za svoju bezbednost i isticao da je postao meta napada Marinike Tepić zbog “raskrinkava njene afere”. Tokom njegovog gostovanja na TV Pink prikazana je i prepiska u kojoj Tepićeva traži od narkodilera da novinara iseli iz Pančeva. Bivši urednik RTV Pančevo Miroslav Milakov kaže da je zgrožen ovim navodima.

– Sada prvi put detaljno vidim. Zabrinut sam za svoju bezbednost i bezbednost svih onih koji sa mnom rade. Nije privi put da se ovakom Marinika Tepić i Đilasovi saradnici ponašaju ovako prema nama u RTV Pančevo– naveo je Milakov. Kako kaže drago mu je da je pokazala svoje lice.

MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima

Alo

 

 

Milakov kaže da se RTV Pančevo Tepićevom bavila godinu dana, te da je Đilasova saradnica dok je bila na funkciji pokrajinskog sekretara za sport finansirala fitnes klub Filipovića. Milakov je naveo da je pisao i o finansiranju Filipovićevog fitnes centra.

– Bilo je mnogo afera, Filipović je samo jedan deo toga. Potvrdio je ono što smo mi pisali. Tepić je govorila da je ona vlast i da se samo ona pita. Davala je preko šest miliona za projekat Banatskih šora, zatim sedam miliona za projekat „Seks za početnike“ od čega je deo išao za izgradnju privatne kuće. Zabrinut sam jer je ona samo deo nasilničke politike. Da li je Filipović jedini koji je dobio od nje takvu poruku-rekao je Milakov.

On kaže da je Marinika Tepić, između ostalog, ugasila fudbalski klub iz Novog Sada jer je bio, prema njenim rečima, previše patriotski. Za vreme raskrinkavanja njenih afera, kako kaže, njegova medijska kuća dobijala je pretnje, cveće, vence i sveće.

Naveo je da su Marinika Tepić i njeni saradnici ostavili venac ispred RTV Pančevo i na taj način mu pretili smrću.

- Marinika Tepić je puna mržnje prema svakome ko je iole uspešan. Mržnju je usmerila prema državi i Vučiću koji su uspešni. Na njene tribine ne dođe ni 20 ljudi, a ona gasi svetlo da se to ne vidi – istakao je Milakov.

Dodaje da je veliki problem i dalje u sudstvu, koje je ostalo isto od prethodnih vlasti. Kaže da se sa Filipovićem već sudio, a da se sada nada da će istina izaći na videlo, budući da je Filipović praktično sve priznao.

- I tokom prethodnih vlasti stizale su pretnje, ali nikada u ovoj meri koliko od Marinike Tepić. Ja se samo nadam da je Filipović jedini kojem se obratila – pričao je ovaj novinar. Milakov kaže da je zabrinut za sebe, svoju porodicu, ali da ga ništa neće sprečiti da otkriva šta su radili Marinika Tepić i svi oni koji su vodili Pančevo i južni Banat.

MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima

Alo

 

 

- Spisak je podugačak i ne očekujem da će neko reagovati po ovom pitanju, čak ni neka novinarska udruženja. Velike pare stoje iza njih, nervozni su i sada moraju da opravdaju sve što su dobili, a od izbora znaju da neće biti ništa – rekao je on.

Milakov kaže da je u novinarstvu 20 godina i kaže da pamti 2012. godinu, slučaj sa Tepićevom i DS. Tada je, kako kaže, napravio materijalnu grešku u prilogu, a tada ga je Tepićeva pozvala, da je vikala na njega i da mu je obećala da će, kada dođe na vlast, raditi “pijačni barometar”. Na sreću, nisu pobedili – kaže on.

Veze Marinike Tepić sa kriminalcima

Mediji su tada preneli da će policija tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića (40) iz Pančeva, hapšenog početkom marta pod sumnjom da je švercovao 1,4 kilograma marihuane, a koji u iskazu policiji tvrdi da mu je opoziciona političarka Marinika Tepić tražila da obeća da će da “iseli iz Pančeva” pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova.

Filipović je označen kao osumnjičeni za pripadništvo četvoročlanoj kriminalnoj grupi kod koje je pronađeno 1,4 kilograma droge i municija. Iz policije je tada saopšteno da je Filipović “prijatelj potpredsednice stranke Slobode i pravde Marinike Tepić, inače vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu”. Tom prilikom su prikazane fotografije na kojima je Filipović u zagrljaju sa Marinikom Tepić. Tada je od čelnih ljudi SNS-a Marinika Tepić pozvana da javnosti odgovori “od kada datira njeno poznanstvo sa Filipovićem iz Pančeva, da li je on dobio sredstva iz budžeta u periodu 2013. do 2016. i to na osnovu njihovog dugogodišnjeg prijateljstva, dok je Tepić bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu”.

Jedna od najvećih afera u mandatu Pokrajinske vlade koju je vodio Bojan Pajtić desila se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, na čijem je čelu tada bila Marinika Tepić, kadrovsko rešenje Lige socijaldemokrata Vojvodine koju oduvek i zauvek vodi isključivo Nenad Čanak. Toliko o demokratiji u samoj organizaciji starog vojvođanskog autošoviniste. On je neka druga priča, ali valja podsetiti kod koga je Marinika kalila zanat.

“Gde su dvoje ili troje okupe u moje ime, ja sam među njima”, govorio je Isus.

Po istom principu “Gde se dvoje ili troje okupe protiv Srba i Srbije, tamo će biti Nenad Čanak, Čedomir Jovanović i Marinika Tepić”. Neugodni trojac više puta je dokazao da je “nabrijan” protiv naroda čijom državom žele da vladaju, a isticali su se i brojnim akcijama u zemljama okruženja gde su uvek sa uživanje radili protiv interesa srpskog naroda ili bar ostatak koji nisu prognani i pobijeni. Čanak je nedavno, uz viski i pivo sa Milom Đukanovićem, podržao srbofobne pokrete sa Cetinja koji su pokušali da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija. Čeda se poslednjih godina malo smirio, izgleda da ga više muče poslovni problemi i kako da očuva neobjašnjivo bogatstvo koje je stekao posle 5. oktobra. Jedan od većih problema mu je i kako da ne plati privatno obezbeđenje već da srpska policija čija je vozila znao da šutira, nastavi da ga štiti, o našem trošku naravno. Tako je ulazio u sukob sa izlogom radnji brze hrane i spašavao svoje dete od nekakvih ruskih agenata koji su hteli da mu drogiraju ćerku. Izgleda da su određene supstance, raskalašne noći i buran život na vrhuncu moći ostavili traga na Jovanovića. U svakom slučaju paranoja je ostala ista, još od rušenja vile u Šilerovoj gde je bio rado viđen gost i moći koju je stekao kao potpredsednik vlade što se, gle čuda, poklopilo sa smrću Zorana Đinđića. Isticali su se i kao narodni poslanici u Skupštini Srbije kada su ovom telu podneli inicijativu da se događaji iz Srebrenice okarakterišu kao genocid. No, vratimo se na ono zbog čega Marinika na sav glas viče o nekakvim principima – novcu.

Pokrajinski sekretar za rasipanje novca

Marinika Tepić koja se danas govori o nenamenskom trošenju budžetskih para građana Srbije, razmišljala je malo drugačije kada je ona imala prilike da raspolaže parama naroda. Od 2012. do 2016. Marinika Tepić je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu uhvaćena je u razbacivanju miliona na nepostojeće sportove. U vreme dosovske vlasti desila su se mnoga čuda iz kojih je nekolicina političara i sumnjivih biznismena izašla mnogo bogatija, a većina prilično siromašnija.

Kakvim su se trikovima pare slivale iz budžeta na privatne račune svedoči i neosnovano omogućavanje fantomskim nacionalnim savetima da u nacionalno mešovitim sredinama preuzimaju osnivačka prava ustanova zaštite kulturnih dobara. Zahvaljujući liku i delu Marinike Tepić ostatak pančevačkog muzeja postao je ustanova od nacionalnog interesa za Rumune.

Estradni menadžer Saša Mirković u nekoliko navrata iznosio je informacije da Marinika Tepić radi za obaveštajnu službu jedne strane zemlje (nije teško podogiti ni koje), a sve dezinformacije ili afere kojima uzbunjuje javnost, bez bilo kakvih dokaza, plasira po naređenjima spolja. Koliko ima istine u tome, ostaje da se utvrdi (valjda i naše službe nešto rade). U svakom slučaju, u interesu Srbije ne radi, a to nije teško zaključiti iz njenog političkog delovanja.

MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima

Fejsbuk

 

 

Marinika Tepić, devojačko Živku i eks Čobanu, potrošila je tri i po miliona dinara građana Srbije za promociju jedne tradicionalne sportske igre iz Banata – banatske šore. Novac je potrošen u Rumuniji, tačnije milion je otišao van Srbije, a potom su još dva i po miliona spiskana za organizaciju svetskog prvenstva u Tomaševcu, inače, gle slučajnosti, rodnom mestu njenog tada partijskog druga iz Čankove LSV Bojana Kostreša. Dakle, milion braći Rumunima i još dva i po za svetsko prvenstvo – Svetskog prvenstvo u banatskim šorama?! Iako finansiranje ovakvih fantomskih projekata nije bilo moguće prema Zakonu o sportu, kamarilu koja je tada bila na vlasti zakon nije mnogo zanimao. Ako banatske šore pune privatne džepove na uštrb građana Srbije, onda ćemo svi igrati banatske šore.

"Ušorala" se od naših para

Afera “šore” otkrivena je u junu 2015. godine. Darko Parežanin, koji je u sekretarijatu bio zadužen na vođenju finansijskih izveštaja, rekao da je dugo protiv njega u Sekretarijatu vođena kampanja zbog saznanja o finansijskim malverzacijama koje se događaju u resoru pod vođstvom Marinike Tepić. Parežanin je bio i Predsednik Sportskog saveza Vojvodine, a podneo je tužbu protiv Tepićeve zbog otkaza koji mu je uručen 2. aprila. Tepićeva je nakon što ga je otpustila, protiv Parežanina podnela i krivičnu prijavu na osnovu radnji zbog kojih mu je uručen otkaz ugovora o radu, ali je ona odbačena od tužioca. On je kasnije govorio o izdvajanju velikih sredstava za fudbalske klubove u Pančevu i Temerinu. Pančevo je rodno mesto Marinike Tepić, a Temerin rodno mesto tadašnjeg muža Milana Tepića, nekadašnjeg funkcionera DSS-a.

- Neko je želeo da unapred zatvori mogućnost uticaja ljudi koji su videli finansijske dokumente i znaju za nezakonit rad. Banatske šore, na primer, nisu ni uvrštene među sport od nacionalnog značaja, a FK Dinamo 1945 iz Pančeva i FK Sloga iz Temerina dobili su pare za sanaciju bez ikakvog učešća opštine.

Razočaran sam zbog činjenice da mladi talenti dobijaju po 50-60 hiljada dinara, a šore 2,5 miliona.Meni je trebalo zapušiti usta i to je jasno – rekao je tada na konferenciji za medije Darko Parežanin.Parežanin je dodao da je nakon njegove suspenzije u sekretarijatu, banatskim šorama isplaćeno tri miliona dinara, a klubovima koji neguju tu čobansku igru još nekoliko stotina hiljada za učešće na takmičenju u Tomaševcu.

– Izdvajanja za šore rastu iz godine u godinu, odnosno od kada je Tepićeva u sekretarijatu, a pritom ništa nije učinjeno kako bi ta aktivnost možda bila prepoznata kao sport. Nema pismenog obraćanja Sportskom savezu Srbije, Međunarodnom olimpijskom komitetu, raznim komisijama, itd. Postoje samo registrovani klubovi u APR-u, pa Tepićeva misli da APR određuje šta su sportovi u Srbiji – zaključio je Parežanin. “Tako je stara čobanska igra klis postala “svetska, a naša” iako su to svetski bili u stvari ekipe iz nekoliko obližnjih banataskih sela, a kao na svakom seoskom poselu, po jednom su i gosti dolazili, iz Rumunije i Mađarske. Svet se u Kostreševom Tomaševcu, uz Marinikinu pomoć sveo na par banatskih sela iz Srbije i Rumunije. Sekretarka Marinika se dobro ušorala sa našim novcima.”, pisali su tada mediji.

Afere bez dokaza i kokoške koje uzgajaju drogu

Marinika Tepić predstavila se javnosti kao neko ko raskrinkava navodne afere vlasti, a osim agresivne medijske promocije svojih sponzora i inostranstva i unutrašnjosti, nije iznela nijedan dokaz. Afera Krušik servirana je spolja kako bi se urušila teškom mukom podignuta srpska namenska industrija. I u toj čorbi je Marinika Tepić bila mirođija. Kasnije su joj se priviđale plantaže marihuane u Moroviću gde su se uzgajale kokoške za potrebe Vojske Srbije. Nije potrebno objašnjavati zašto se pokušalo sa kompromitovanjem Vojske Srbije.

Zbog raskrinkavanja kokoški jedna je čak i poletela prema njoj kada je ljutiti građanin, očigledno sećajući se perioda njene vlasti, gađao ovom pernatom životinjom. U medijima koji je spoznorišu to je okarakterisano kao napad. Na društvenim mrežama doživela je podsmeh i dobila nadimak Angry Birds. Najveća “poslastica” subverzivnih akcija Marinike Tepić bila joj je udar na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sladostrasno je plasirala inofrmacije prema kojima je brat predsednika Srbije Andrej Vučić glavni reketaš u Srbiji, vlasnik pola zemlje u Vojvodini, restorana u Beogradu, lanca pekara u Srbiji i potom onaj najveći udar – da je čovek koji stoji iza Jovanjice.

Ovaj poslednji slučaj razrešen je na sudu kada je njen kolega iz opozicije Miroslav Miki Aleksić izgubio parnicu i sada je dužan da isplati štetu za nanetu uvredu Andreju Vučiću. Iako nijedan državni i istražni organ nije utvrdio vezu Andreja Vučića sa Jovanjicom, subverzivna akcija je izvedena vešto i u javni prostor plasirana je informacija o umešanosti porodice Vučić u kriminal. Nepopravljiva šteta i cilj je bio postignut – napraviti smutnju gomilom dezinformacija i kriminalizovati Vučića i njegovu porodicu.

MARINIKA TEPIĆ Preletačica iznad Đilasovog kukavičjeg gnezda - Pretnje novinarima, malverzacije i veze sa krimosima

Printscreen

 

 

U celoj, dobro koordinisanoj akciji, u kojoj su pored domaćih učestvovali i inostrani faktori što smo nedavno saznali, prednjačila je pogađate – Marinika Tepić. Nekoliko puta dovodila je predsednikovog sina Danila Vučića u vezu sa kriminalnim klanovima i tako na direktan način ugrozila njegovu bezbednost, praktično mu crtajući metu na čelu.

Na novinarska pitanja o poreklu novca njenog gazde Đilasa, ali i njenom bogatstvu, odgovarala je da joj novinari, kako kaže, “režimskih medija” ugrožavaju porodicu. Za tuđe porodice je nije bilo mnogo briga, od predsednikove do onih koje su ostajale gladne i na ulici za vreme vlasti nje i njenih drugova.

Uvek protiv Srba i Srbije

Marinika Tepić je jedan od najvećih zagovornika da država Srbija preuzme krivicu i događaje iz Srebernice okarakteriše kao genocid. Iako su više međunarodnih stručnih komisija, jedna pod vođstvo profesora Gideona Grajfa i druga čiji je član bio ugledni bečki profesor Valter Manošek, utvrdile da nije bilo genocida, deo političkih struktura u Srbiji nastavlja sa svojom agendom, nametnutom spolja koaj je našla plodno tle među domaćim autošovinistima gladnim dodira tuđeg novca. Tepićeva se nedavno istakla i po svojim lupetanjima u Hrvatskoj kako je Srbija na ivici građanskog rata. Nema sumnje da je zavidnim komšijama koji su prognali sve Srbe, ali koji nikako ne mogu da prestanu sa gledanjem preko plota, priča o ratu u Srbiji milovala uši. Marinika, pak, ne radi ništa za džabe, pa ako se nije vratila sa viškom novca iz Cavtata, onda sa novim zadacima sigurno jeste.

Njenim ćemo “poduhvatima”, potpomognutim domaćim i stranim sponzorima još svedočiti, ali trebaće nešto više od štreberski naučenih rečenica, jeftinog marketinga i mlake ljudskopravaške priče da se pridobije narod Srbije. Uostalom, Marinika Tepić i njena ekipa to i ne očekuju. Po starom dobro oprabanom receptu, čeka se neka nova intervencija stranaca koji će ih instalirati na vlast, neki novi Pet oktobar.

Na ruku im ne ide jedino to što ne shvataju da se stvari menjaju, prilike u svetu, svest u narodu, ništa nije ostalo u onom vremenu u kojem još živi Marinika Tepić sa svojim partijskim drugovima. Potcenjujući inteligenciju naroda čije glasove traže, pokazuju sve više sopstveni antitalenat za politiku i sve se više bore međusobno, da ih neko ne smeni u redu za čekanje na milost stranaca. Sve se menja, samo ljubav prema novcu i mržnja prema Srbiji ostaje ista.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
cevap89

12.11.2021 13:21

Zasto se ne ispita poreklo njene imovine?

stevo

12.11.2021 17:29

Lazi,obmane i manipulacije su najjace oruzje kvazi elite iz opozicije

Mijo

13.11.2021 01:53

Цела данашња опозиција је у тешком криминалу они су били и остали једини велики криминалци и сваког од њих треба детаљно испитати.