BRUKA I SRAMOTA Dinko Gruhonjić podržava hajku koja se vodi protiv novinara Tanjuga! Stao na stranu Bošnjaka
Printskrin

 

On se tereti da nije priznao genocid u Srebrenici. Ivas je u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića u Sarajevu 9. novembra tokom intervjua negirao genocid u Srebrenici, nakon čega je Komšić prekinuo intervju.

Dinko Gruhonjić opravdava hajku koju zbog Srebrenice Bošnjaci vode protiv novinara Tanjuga.

- Novinar Tanjuga je propagandista, mora da prizna genocid  - rekao je novinar i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pa dodao:

 

 

"Nije njegova uloga da ima mišljenje nego da prihvati sudsku presudu! Ovo nije novinarski nastup nego propagandistički!", rekao je Gruhonjić.

Reagovao i predsednik Vučić

I Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prokomentarisao je podnošenje krivične prijave za negiranje genocida protiv novinara Tanjuga.

– To je nešto o čemu bih mogao duže da govorim. To što se dogodilo Marku Ivasu je užas. I to će biti proglašeno kao najveće “demokratsko pravo”. To što se tiče Komšića i prebacivanja celokupnom srpskom narodu, to uvek rade. Prebacivanje krivice na celokupan srpski narod, to ni za koga nije novost. Ivas je slobodan novinar i njegovu profesiju i pravo na stav ćemo u Srbiji poštovati – rekao je Vučić.

Institut, koji je osnovala bošnjčka dijaspora u Kanadi kao javnu instituciju, inače, veoma antisrpski nastrojen aktivan je u osudama i podnošenju krivičnih prijava protiv svih za koje im se učini da “negiraju genocid”.

Gruhonjić Srbe nazivao moralnim idiotima

Podećamo, Gruhonjić je poznat po otvorenoj antisrpskoj politici, on je tako Srbe nazivao moralnim idiotima, zato što gledaju film "Dara iz Jasenovca"

Gruhonjić, u tekstu pod nazivom "Moralni idioti" navodi sledeće:

"Subota uveče je u Srbiji izgleda rezervisana za naročite vidove televizijskog horora: od „Dare iz Jasenovca“ pa do prikazivanja unakaženih ljudskih tela na Vučićevoj konferenciji za novinare. Reč je o novom serijalu raspamećivanja i pranja mozga na ruke, s ciljem da se proizvede još pozamašnija količina moralnih idiota od trenutne, koja je takođe impresivno velika.", zaključio je Gruhonjić.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

11.11.2021 07:41

Ti si crna vrana, kad napadas belog orla , nece ti biti dobro. Pasces sa visina pravo u blato. Doduse ti si vec u blatu. Zaudaras.