Za Hrvate haški osuđenici heroji
Foto: Ilustracija

Dok se u Hrvatskoj slave svi koji su ratovali za tu zemlju tokom devedesetih, u Srbiji se napadaju oni koji su branili srpski narod od novog genocida na prostorima od pomenute Hrvatske, BiH, pa do Kosova i Metohije.

Koliko su pristupi različiti, svedoči i činjenica da hrvatski navijači neprestano veličaju generala hrvatske vojske u BiH Slobodana Praljka koji je posle osude u Hagu popio otrov i ubio se pred kamerama usred sudnice.

Ipak, tamošnji navijači sportskih klubova, ali i čitava javnost, smatraju ga heroje i borcem za interese hrvatskog naroda.

Pored toga, Hrvatskom kao članicom EU, vijore se zastave ustaške NDH i oslikavaju murali sa likovima osvedočenih zločinaca koji su počinili genocid nad Srbima.

Tako, nije retkost da se naiđe na murale Anti Paveliću, ali novijim "herojima" hrvatske istorije Anti Gotovini i pomenutom Slobodanu Praljku.

U Srbiji je situacija malo drugačija, mural Ratka Mladića u Beogradu danas je uništen, a sinoć je gađan jajima. Zasluge za uništavanje pripadaju delu NVO i raznih opskurnih aktivista, politički bliskih Draganu Đilasu.

Interesantno, za sve koji su medijski podržali "juriš" na mural generala, dan kasnije Naser Orić i ostali koljači Srba, postali su relevantni sagovornici.

Kada je policija zaštitila skupinu vandala od besnih građana koji ne žele jaja na svojoj zgradi već lik Ratka Mladića, napadnuta je i vređana i policija - da navodno štiti mural. Dan kasnije, mural je uništen.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading