PREDSEDNIK VUČIĆ U POŽAREVCU Samo je nebo kraj! Ako ovo budete uradili kako treba - biće mnogo posla (VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon svečane ceremonije početka radova na izgradnji Dunavskog koridora, istakao da je inicijativa Otvoreni Balkan izvanredna.

Vučić je istakao da ta inicijativa treba da omogući slobodan protok i roba i usluga.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Srbije rekao je da je ovo jedan od najvažnijih događaja za Braničevski okrug još od vremena kada je knjaz Mihailo stavio pod svoj suverenitet Golubac i da je jedna od stvari koja suštinski menja život u Braničevskom okrugu.

"Mislim da je ovo jedan od najvažnijih događaja za Braničevski okrug koja će suštinski promeniti život ljudi. Mnogo sam srećan što ovo radimo", ocenio je Vučić projekat izgradnje puta.

Kineska kompanija Šandong" (Shandong) ponudila je, kaže, ubedljivo najbolju cenu za ovaj posao.

"Ovo je jako važno jer ćemo mnogo turista moći da dovedemo u Gradište i Golubac, mnogi ne znaju kakve lepote imamo tu", istakao je predsednik Srbije.

Kako kaže, kada se urade infrastrukturni projekti koji su dogovoreni, veruje da je "nebo kraj".

"Imaćete veće prihode, budžete da ulažete u sve drugo. Radićemo i vodu i kanalizaciju i dodatne puteve - ne samo državne i regionalne, već i one koji su značajni za opstanak seoskih domaćina. Ovo je od vitalnog interesa za opstanak istočne Srbije i prilika da pozovemo ljude da se vrate", naveo je on.

 

Obraćanje Čen Bo

Ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da joj je velika čast što prisustvuje svečanoj ceremoniji izgradnje Dunavskog koridora.

 

"Ovo je još jedan rezultat naše saradnje u oblasti infrastrukture. Nadam se da će izgradnja biti završena kvalitetno i u roku. Istok Srbije će time biti još lepši sa više investicija i turista ", navela je Čen Bo.

On je podsetio na uspešne projekte kompanije "Shandong Hi-Speed Group" u Srbiji i rekao da je to novi simbol tradicionalnog kinesko-srpskog prijateljstva.

Generalni direktor kompanije "Shandong Hi-Speed Group" Meng Jan zahvalio se u ime kopmapnije predsedniku Vučiću, ministru Momiroviću i ambasadorki Čen Bo na podršci tom preduzeću.

 

Lepa vest za Srbiju

Iz kompanije su sa predsednikom podelili jednu lepu vest - glavni trener košarkaškog kluba u Šandongu biće, kažu, Srbin, koji je trenutno u procesu dobijanja vize.

"Onda ćete jedan mali put od dva kilometra za džabe", našalio se predsednik sa kineskim predstavnicima.

 

 

Radovi će biti završeni na vreme

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić upoznao je predsednika sa dinamikom radova, a kineski partneri poručili su da će sve biti završeno na vreme, kako je planirano.

"To znači da će do Gradišta od Beograda biti potrebno sat vremena", kazao je Vučić.

 

On se zahvalio predstavnicima kineske kompanije koja radi na projektu izgradnje.

"Dali ste nam dobru cenu", poručio je predsednik.

PREDSEDNIK VUČIĆ U POŽAREVCU Samo je nebo kraj! Ako ovo budete uradili kako treba - biće mnogo posla (VIDEO)

Foto: Tanjug

 

 

Staza od Rama do Srebrnog jezera

Raspitivao se i koliko novca bi bilo potrebno za stazu od Rama do Srebrnog jezera.

"Kad završite deo do Golupca, naši planovi su da idemo da širimo put prema Brzoj Palanci, između Kladova i Negotina, ali to ćemo da vidimo, kako bude išla svetska kriza, možda sledeće godine počnemo to da ugovaramo. Ako ovo budete uradili kako treba - biće mnogo posla", najavio je predsednik čelnicima kineske kompanije.

Istakao je da je prosečna plata u Požarevcu 550 evra, ali da mora dodatno da se radi na infrastrukturi, kako bi se ljudi vraćali u taj kraj zemlje.

 

Plan projekta

Plan obuhvata realizaciju projekta iz tri deonice, gde je treća najduža, i predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja, naselja i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog puta IB reda, dok se postojeći put zadržava i omogućava odvijanje saobraćaja do i unutar naselja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Мијо

05.11.2021 09:59

Ово је веома важна деоница за нашу земљу. Само треба наставити са оваквим инвестицијама то је будућност. Вучић води одговорну политику а резултати о томе најбоље говоре.

Mira

05.11.2021 10:31

Predsednik ce prisustvovati jos jednom lepom dogadjaju ,a to je pocetak izgradnje Dunavskog koridora.

Marko

05.11.2021 10:35

Svako ulaganje u infrastrukturu daje višestruke koristi za ekonomski razvoj. Kvalitetni putevi su preduslov napretka privrede.

VladimirU77

05.11.2021 11:26

Srbija se menja svakim danom na bolje !

stevo

06.11.2021 01:24

@VladimirU77 - Napredak je vidljiv na svim poljima i hvala Bogu da je tako

asdasd

05.11.2021 16:56

Izgradnja puteva će suštinski uticati na smanjenje regionalnih razlika.

Tanja

05.11.2021 17:38

Konačno da se ulaže u sve delove naše zemlje. A ne samo Beograd kao nekad. Bravo za ovu brzu saobraćajnicu. Puno će značiti za ovaj kraj ali i celu Srbiju.

Dragan

06.11.2021 01:13

Šta Vučić uspe da izgradi za jedan mandat, opozicioni lideri ne bi mogli za celi život svoj.