GRADONAČELNIK VUČEVIĆ Imamo alternativu za grejanje ako je potrebno, planirana nova ulaganja i projekti
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg

“Ove grejne sezone imamo dodatne kapacitete iz termoelektrane-toplane Novi Sad i mogu da informišem javnost u Novom Sadu da Novosadska toplana zajedno sa "TE-TO Novi Sad" raspolaže sa 5000 tona mazuta, kao alternativno gorivo, odnosno alternativni izvor energenata ako dođe do neke havarije, akcidenta”, rekao je gradonačelnik.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg

 

On je naglasio da to daje mogućnost od sedam do 10 dana za snabdevanje toplotnom energijom grada, odnosno dok za to vreme država uspostavi ponovo isporuku gasa.

Izgrađena je i druga po redu kogenerativna stanica, odnosno postrojenje koje proizvodi električnu energiju uz pomoć toplotne, čime je proizvedena struja u vrednosti od tri miliona evra za godinu i po dana. Prva kogenerativna stanica nalazi se u Toplani “Zapad” i ona je prodala struje u vrednosti od 30 miliona evra.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bg

 

Vučević je najavio i nove projekte za buduću toplanu gde će biti pokriveni delovi grada uz Bulevar Evrope.

Kupljena je parcela i u planu je da to bude prva toplana koja će koristiti biomasu u gradu. Takođe se planira i gradnja velike toplane na Mišeluku kako bi i građani koji žive u tom delu grada imali mogucnost daljinskog grejanja.

Komentari (0)

Loading