PREMIJERKA BRNABIĆ Vlada bila suočena sa velikim izazovima, uprkos tome, ekonomska stabilnost!
Foto: Tanjug

Ana Brnabić je, na konferenciji za medije, rekla da su najveći izazovi sa kojima se vlada suočila - pandemija virusa korona koja je nastavljena, nestabilnost prouzrokovana provokacijama Prištine i napadima na Srbe na Kosmetu, ali i neočekivana energetska kriza koja je usledila paralelno sa pandemijom i predstavlja dodatni i ogroman udarac na ekonomiju.

"Zadovoljna sam rezultatima, mislim da i građani treba da budu zadovoljni jer smo sačuvali ekonomsku stabilnost, radna mesta. Kod nas za razliku od drugih zemalja u svetu nezaposlenost nije rasla, rasla je zaposlenost, imamo veći priliv stranih investicija, rast plata, penzija, nastavili smo infrastrukturne projekte. Ekonomski rezultati su bolji od očekivanog i to je potvrđeno i od MMF, Svetske banke, EU, u Izveštaju Evropske komisije...", kazala je Brnabić.

Govoreći o pandemiji virusa korona, Brnabić je navela da se očekivalo da će biti smanjena tokom 2021. godine, ali da to nije bio slučaj.

Istakla je da postoji velika razlika, kada je reč o pandemiji, u odnosu na prošlu godinu, a to je postojanje leka, odnosno vakcine.

"Paralelno sa pandemijom započela je energetska kriza koju niko nije očekivao, ali koja je neviđenih razmera i koja je udarac na ekonomiju u svetu i prirodno preliva se i kod nas", kazala je.

Naglašavajući da je Vlada bila suočena i sa nestabilnošću prouzrovanom ponašanjem privremenih prištinskih institucija, Brnabić kaže da je veliki deo energije potrošen na stalne provokacije, napade na Srbe na KiM.

Prema njenim rečima, u suočavanju sa problemima u vezi južne srpske pokrajine, Vlada je imala ogromnu pomoć i podršku predsednika Aleksandra Vučića.

Sumirajući prethodnih godinu dana rada Vlade, Brnabić kaže da postoje četiri osnovne teme, a to su zdravstvo zbog pandemije virusa korona, borbra protiv organizovanog kriminala i mafije, evropske integracije i reforme u oblasti vladavine prava i kao četvrto ekonomija.

Predstavljanje rezultata Vlade i obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić možete pratiti OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Rada

02.11.2021 13:44

Koje li nekulture i prostakluka da covek ne poveruje . Da li je zatajilo kucno vaspitanje i profesionalno neznanje ali je cinjenica da je bezobrazno i nekulturno ponasanje. Mora da "gazde " dobro placaju ili "ribaju".

Nikolina

02.11.2021 14:17

Bravo za našu vlast i sve naše građane.