PREDSEDNIK VUČIĆ Pitanja klimatskih promena nameću se kao ključna
Printscreen

"Svi su ovde, zamislite da mi nismo... Ceo svet se skupio na jednom mestu i nekoliko važnih stvari smo pokrenuli", rekao je Vučić za TV Pink.

Predsednik Srbije je na marginama skupa razgovarao sa predsednicok EK Ursulom fon der Lajen, te preneo da je uveren da će ona pozvati ministre energetike u Brisel, kako bi se razgovaralo o rešavanju problema cene električne energije i kako zajednički obezbediti sigurnost i energetsku bezbednost za budućnost naših zemalja.

Dodao je da su razgovarali i o ceni gasa.

"Nešto su te cene niže posle Putinove reakcije na tržištu, ali je to i dalje veoma visoko i treba da vidimo šta ćemo po tom pitanju da radimo", rekao je Vučić.

U tom kontekstu ponovo je spomenuo pitanje nuklearnih elektrana, jer je to, kaže čista energija, pa je pitanje gde, kako i na koji način raditi i šta raditi sa nuklearnim otpadom.

"Očigledno da se pitanja klimatskih promena nameću kao ključna. Živimo u globalnom selu i svi moramo da radimo iste stvari - da smanjujemo emisiju štetnih gasova, na stvaranju novih obnovljivih izvora energeije... trebaće nam više novca, ali će to biti za napredak ekonomije", rekao je Vučić.

Preneo je da je razgovarao sa mnogo ljudi u Glazgovu, i o političkim pitanjima, ali da je klima ono što muči svet.

"Tema klimatskih promena muči svet, posebno Afriku, Aziju i Juznu Ameriku, ali i Evropu. Mnoge promene ćemo morati da napravimo", rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Mimi

01.11.2021 18:24

Veoma je značajno što naša zemlja učestvuje na ovom samitu gde se odlučuje o budućnosti čitave planete.

Zeljko

01.11.2021 18:41

Mnogi su mislili da su klimstske promene daleko od nas ali se ipak dešavaju brže od predviđanja stručnjaka. Tako da su ovakvi sastanci vrlo bitni.

Mira

01.11.2021 18:57

Predsednik je prisutan na svim važnim događajima koji mogu biti značajni za dalji napredak Srbije

Dragan

02.11.2021 02:03

Potreban je novi globalni dogovor za očuvanje planet.