Zaev: Ponosan sam što smo zajedno uveli zemlju u NATO
EPA/ Georgi Licovski

 

Ostavka je  podneta nakon poraza  u drugom krugu lokalnih izbora i poraza u Ohridu, Skoplju, Bitolju, Kumanovu, Đevđeliji...

- Preuzimam odgovornost za rezultate ovih izbora i podnosim ostavku na premijera i predsednika SDSM. Čestitam svim gradonačelnicima. Želim da iskažem razočarenje.“ - rekao je večeras lider SDSM Zoran Zaev.

Danela Arsovska, nezavisni kandidat za gradonačelnika Skoplja koju podržava opoziciona VMRO-DPMNE Arsovska proglasila je pobedu u ovom gradu.

Ona je rekla da je, prema poslednjim informacijama, u prednosti za preko 20 hiljada glasova i da je srećna što Skoplje prvi put posle 30 godina ima ženu gradonačelnicu.

- Preuzimam odgovornost za ovakav razvoj političkih događaja, uključujući i rezultate ovih izbora. Podnosim ostavku na mesto premijera i predsednika SDSM. Čestitam svim naprednim građanima koji su se žestoko borili za integrisanu Severnu Makedoniju. Sve vas poštujem, naprednjaci moji. Čestitam svim izabranim gradonačelnicima i želim im da pošteno služe narodu - rekao je Zoran Zaev na večeras na konferenciji za novinare.

Zaev je naglasio da je „ponosan sam što smo zajedno uveli zemlju u NATO“.

- Prošle godine smo dobili preporuku da počnemo pregovore sa EU. Napravili smo popis stanovništva. Za nas naprednjake koji smo se radovali ovim uspesima, nažalost stigla je politička kazna. Razočaranje za većinu koju su izabrali oni koji su pre samo četiri godine otišli da ubijaju ljude u parlamentu. Žrtve i nasilnici su udružili snage. Doneo sam slobodu i demokratiju, a demokratija znači preuzimanje odgovornosti - rekao je Zaev.

Zaev je poručio da ostaje pri stavu da nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading