PROMENE OD 1. MARTA Do Novog Sada za pola sata
Alo

 

Predsednik je najavio da ćemo se od 1. marta voziti vozovima 200 kilometara na sat.

Prikaz voza te švajcarske kompanije i polazak na probnu vožnju održani su na železničkoj stanici "Novi Beograd".

Brzi voz je i prvi dabl-deker, odnosno voz na sprat, koji će saobraćati prugama u Srbiji.

Brze pruge i moderni vozovi su nova slika naše zemlje a prva deonica brze pruge ka Budimpešti, od Beograda do Novog Sada, biće otvorena za saobraćaj krajem februara ili 1. marta.

Tako će se do Novog Sada stizati za pola sata, podsetio je Vučić na svoje obećanje izrečeno u avgustu kada je prisustvovao spajanju koloseka na deonici Stara Pazova - Novi Sad na vijaduktu u plavnom delu Dunava.

PROMENE OD 1. MARTA Do Novog Sada za pola sata

Alo

 

 

 

Vučić je kazao da snovi postaju realnost kada verujete u njih . Ovi vozovi saobraćaće i ka Nišu, Dimitrovgradu i Preševu, ali i drugim delovima Srbije.

On je naglasio da ovakve vozove nema niko u regionu. Komforni su i imaju sve što je potrebno, uključujući i internet.

Predsednik Srbije je tokom vožnje, zajedno sa predstavnicima Štadlera, srpskih železnica i medija, u razgovoru sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom rekao da su je početak saobraćaja na brzoj pruzi velika promena za građane Srbije.

Voz je fantastičan i veoma udoban, prokomentarisao je predsednik tokom vožnje od železničke stanice Novi Beograd do stanice Beograd Centar u Prokopu.

PROMENE OD 1. MARTA Do Novog Sada za pola sata

Alo

 

 

Na deonici Beograd Centar - Stara Pazova projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar - Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat.

To je prva deonica pruge brze Beograd - Budimpešta, koja će delom imati četiri koloseka, što će biti prva takva pruga u Srbiji.

Na dva koloseka vozovi će ići brzinom od 200 kilometara u putničkom saobraćaju, a na druga dva brzinom od 120 kilometara u teretnom saobraćaju.

Pruga od Beograda do Novog Sada će, kako je ranije najavljeno, biti građevinski završena do kraja 2021. godine.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading