Mirović: Vojvodina se ubrzano razvija, svim snagama podržaću kandidaturu Aleksandra Vučića
Foto: Alo!

 

Tom prilikom je najavio i puštanje u funkciju druge faze Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu u narednih 15 dana.

„Vojvodina se ubrzano razvija, dolaze nam sofisticirane visokotehnološke kompanije i otvaraju razvojne centre.

Na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića radimo zajedno sa Vladom Srbije na usmeravanju svih potencijala ka manje razvijenim sredinama“, istakao je Mirović i kao primer naveo novoizgrađenu industrijsku zonu u Šidu, gde je do sada lokalna samouprava već potpisala ugovore sa šest kompanija.

Govoreći o subvencijama koje naša zemlja daje stranim kompanijama, Mirović je rekao da se Srbija takmiči sa svim zemljama za privlačenje investicija jer i one, kako je rekao, naročito zemlje u okruženju, daju subvencije. Mirović je u intervjuu podsetio da je 2016. godine, kada je došao na čelo Pokrajinske vlade, zatekao budžet nešto veći od 60 milijardi dinara, te da je u toku priprema budžeta za narednu godinu koji će iznositi gotovo 90 milijardi dinara.

Mirović: Vojvodina se ubrzano razvija, svim snagama podržaću kandidaturu Aleksandra Vučića

Foto: Alo!

 

 

On je ocenio da je rebalansom pokrajinski budžet, u odnosu na prošlogodišnji, uvećan za 3,7 milijardi dinara, a da je javni dug Pokrajine smanjen za 900 miliona dinara prevremenom otplatom. „To je direktna posledica sve razvijenije privredne aktivnosti u Vojvodini. Godine 2016. smo imali više od 160.000 nezaposlenih, a danas ih je manje od 100.000“, ocenio je Mirović.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvo, on je rekao da je Pokrajinska vlada u tu oblast od 2016. godine uložila više od 10 milijardi dinara. Upitan o predstojećim izborima, Mirović je naveo da će svim snagama podržati kandidaturu predsednika Aleksandra Vučića, ocenjujući da je u svim oblastima imao inicijativu koja je donela konkretne rezultate.

Govoreći o pretećem pismu upućenom slovačkoj nacionalnoj manjini u Begeču, Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada osudila taj čin, te istakao uverenje da se radi o pojedincu i da policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti da utvrdi ko je tim činom želeo da načini štetu odnosima Srba i Slovaka, koji su, kako je istakao, jedna duša u Vojvodini. Upitan o slučaju ministra Stefanovića, Mirović je izjavio da svako treba da snosi svoj deo odgovornosti za sve što se u Ministarstvu dešavalo, te da očekuje da ovaj slučaj bude rešen pre izbora.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
stevo

27.10.2021 20:53

Radi se i gradi,ravnomerno se razvija svaki kraj.I zato najrealnija opcija je ta da se Vucic opet kandiduje i da se nastavi sa ovako dobrim rezultatima

Blok 21

27.10.2021 21:29

Vojvodina se vratila svojim građanima. Zato se toliko dobro razvila.

Lena

27.10.2021 23:57

Dobro je što su prepoznate prave vrednosti!

pop977

28.10.2021 01:47

Citava Srbija se razvija ravnomerno i zato treba pruziti punu podrsku Vucicu p[ovodom kandidature za predsednika

Dragan

28.10.2021 03:43

Pa svi će da podrže Vučićevu kandidaturu jer boljeg kandidata vlast od njega i nema.

Mile

28.10.2021 07:48

Zahvaljujuci Vucicu cela Srbija se razvija!