UDARNO Desna ruka Si Đinpinga stiže u Srbiju
Foto: Printscreen/instagram

 

Kako je precizirao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin, šef kineske diplomatije će od 27. do 29. oktobra posetiti Grčku, Srbiju, Albaniju i Italiju.

On je rekao da su Grčka, Srbija, Albanija i Italija važni partneri Kine u Evropi i da Kina ima duboko tradicionalno prijateljstvo sa četiri zemlje, blisku saradnju u različitim oblastima i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji "Pojasa i puta".

Poseta državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Vang Jia u potpunosti pokazuje pozitivnu volju Kine da konsoliduje bilateralno prijateljstvo sa četiri zemlje, te da produbi saradnju izmedu Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope, kao i da promoviše zdrav i stabilan razvoj odnosa izmedu Kine i EU, prenosi Međunarodni kineski radio.

- Kina je voljna da saraduje sa četiri zemlje na promovisanju kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa, pružanju većeg podsticaja saradnji Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope i razvoju odnosa Kine i EU i ubrizgavanju pozitivne energije u odbranu multilateralizma i međunarodne pravičnosti i pravde - naglasio je kineski portparol.

 

Komentari (0)

Loading