ŠTA JE DOGOVORENO NA DIJALOGU VLASTI I OPOZICJE?  Izbori 3. aprila, kampanja po novim pravilima!
Tanjug

Kako saznaju "Novosti" teme razgovora nisu bili samo izborni uslovi, već i Kosovo i Metohija kao i Republika Srpska i pritisci koje ćemo imati u narednom periodu vezani za ova nacionalna pitanja.

Takođe, predloženo je da opozicija ima stalne predstavnike u biračkim odborima na izbornim mestima i da se uvede takozvani “izazov” što podrazumeva da se može tražiti provera rezultata sa određenih biračkih mesta, nasumičnim izborom.

ŠTA JE DOGOVORENO NA DIJALOGU VLASTI I OPOZICJE?  Izbori 3. aprila, kampanja po novim pravilima!

Tanjug

 

Na ranijim rundama pregovora je usaglašeno da se novac za kampanju deli na drugačiji način – 30 odsto će partije dobijati pre glasanja, a 70 odsto posle, a na osnovu dobijenih mandata. Sada je taj odnos 20 prema 80 procenata. Takođe, broj potrebnih potpisa za izlazak na izbore manjinskih stranaka je smanjen sa 10.000 na 5.000 potpisa. Dogovoreno je i da "funkcionerske kampanje" nema sedam dana pre glasanja. To znači da kandidati za predsednika i poslanike ne smeju da učestvuju u svečanostima početka ili završetka infrastrukturnih radova. Dogovor je i da vanparlamentarne stranke dobiju mesta u stalnom sastavu Republičke izborne komisije.

ŠTA JE DOGOVORENO NA DIJALOGU VLASTI I OPOZICJE?  Izbori 3. aprila, kampanja po novim pravilima!

Tanjug

 

Inače, u sporazumu nema tog predloga, ali se pominjalo da se može desiti da se od javnih servisa traži da deo prostora za politički marketing ustupe i besplatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Dija

23.10.2021 15:08

Konacno su se usaglasili i pomerili sa mrtve tacke. Samo ne znam sta ima da ponudi opozicija?

ena

23.10.2021 15:41

Konacno da se oko necega usaglasi opozicija sa vodecom partijom, da zakopaju ratne sekire i nastave dalje sa dijalogom i izadju na izbore i odmere snage

Мијо

23.10.2021 17:45

Опозиционари неће прећи цензус какав они то план и програм имају они имају план само за пљачку и уништавање наше земље. Они су зло зла.

Sofija

23.10.2021 22:49

Jedva cekam izbore. Podrska naravno ide predsedniku Vucicu.