ZAVERA PROTIV PREDSEDNIKA Spremali likvidaciju Aleksandra Vučića?
Alo

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić bio je gost emisije “Novo vikend jutro” na TV Pink. Govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Glišić navodi da je u pitanju zavera koja je imala za cilj i fizičku likvidaciju predsednika ili nekog od članova njegove porodice.

Darko Glišić - Alo - Dejan Briza

 

– Već je dovoljno toga tokom same istrage rečeno, sve ide u smeru da se u potpunosti otkrije nešto što jeste jedna vrsta zavere protiv predsednika Republike koja je za svoj cilj imala njegovo svrgavanje sa vlasti, a po mom dubokom uverenju čak i njegovu fizičku likvidaciju ili možda čak nekog od članova njegove porodice. Ja u to nemam dilemu, imajući u vidu sve što je izašlo u javnost, jasno se vidi da je ta grupa, taj otuđeni centar moći bio spreman da ide do kraja i da ide na njegovu fizičku eliminaciju. Ako pitate šta su razlozi, moramo da se vratimo nekoliko godina unazad i da vidimo odakle je krenulo. Očigledno da je smetalo ljudima spolja da Srbija bude isuviše samostalna, da na svaki način Srbija raste i da Vučić bude politička figura u koju će gledati čitav region i čitav svet. Ta samostalnost predsednika i Srbije koja je gledala svoje interese jeste nešto što je druge nateralo da spremaju plan kako da vrate Srbiju u ono pređašnje stanje kad je Srbija bila loš primer kojim se pokazivalo drugima kako mogu loše da prođu ako ne budu poslušni – rekao je Glišić.

Glišić je dodao da se nekadašnje rukovodstvo Srbije izvinjavalo strancima za sve i prihvatalo sve što im se stavi na sto.

– To u ovom periodu otkad je Vučić na čelu države nije slučaj, zato su planirali kako da ga uzdrmaju – istakao je.

Govoreći o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Glišić je naveo da je eksplicitne fotografije slala svom omiljenom ministru.

–  Saznaćemo ubrzo ko je bio taj. Ne plašim se toga šta će reći iz zatvora, tri godine je nisam ni video, ni čuo. Za ono kako je zloupotrebljavala svoj položaj, mora da odgovara, to će dobiti svoj sudski epilog – kazao je i dodao:

–  Pored tog paralelnog centra moći stvorili su i medijsko krilo koje su hranili lažima, a za cilj su isključivo imali napade na predsednika. Ne možete nikome da objasnite kako je neko mogao da fotografiše sina predsednika republike koji je radio, zamislite, strašnu stvar – sedeo i gledao utakmicu u kafiću. Ne znam šta tu može da bude problematično, svi mi imamo decu, šta je tu sporno, šta je tu kriminal? Ali neko ga je fotografisao, pa je neko baš KRIK-u dostavljao fotografije, pa su onda krenuli na porodicu znajući da je čovek najslabiji na svoje dete. Pa su krenuli da demonizuju najstarijeg sina, a vređali najprizemnijim uvredama mlađeg sina i ćerku. Nadajući se da će to da stvori pritisak na njega da se iracionalno ponaša – podvukao je Glišić.

Komentari (5)

Loading
Jasmina

23.10.2021 12:14

Zalosno kako ga maltretiraju a on se trudi

Papic

23.10.2021 12:58

Zavera koja je imala ozbiljno nameračene ljude uklone predsednika po svaku cenu..to su opasne stavri koje ne smeju nijednom rezimu da se dese!

Mikan

23.10.2021 16:01

Sve čovek nekako može i da prihvati kao vid političke borbe, ali udarati na decu na najprizemniji način, to je odraz samo kukavičluka i niskosti u smislu morala.

Мијо

23.10.2021 17:40

Свако које радио против Александра Вучића и против наше држвае треба да сноси одговорност за своје поступке. Очекујем да многи људи који су уплетени у прислушкивање одговарају за своје поступке. Нико никада неће бити јачи од државе и таквим монструмима који су то радили је место на доживотној робији.