OD SANKCIJA NIKO NEMA KORISTI: Predsednik Srbije danas u Beogradu sa Dodikom, povodom novih udara na Banjaluku
Foto: Alo.rs

A u narednim nedeljama šef srpske države planira da razgovara i sa Bakirom Izetbegovićem, jer smatra da je veoma važno otvaranje srpsko-bošnjačkog dijaloga.

Upitan - šta očekuje povodom situacije u BiH, kao i da li će Srbija imati posledice ukoliko SAD uvedu sankcije Republici Srpskoj, predsednik Vučić je odgovorio:

- Sankcijama niko nikada nijedan problem nije rešio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu, u Banjaluci, i Sarajevu koji misle da se problemi rešavaju sankcijama. Ako očekujete da u politici dobijete korist zbog uvođenja sankcija nekome, jadna je ta korist i ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali. Razgovor je najbolji metod za rešavanje problema.

Poslednjih nekoliko dana Banjaluka i Dodik na udaru su sa raznih strana, a posredno i Beograd. Tako su osmoro poslanika Evropskog parlamenta, među kojima je i hrvatski Tonino Picula, u pismu šefu evropske diplomatije Đozepu Borelju i visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu zatražili da "konačno reaguju i zaustave Dodika". Oni navode da su zabrinuti zbog poslednjih poteza vlasti u RS i najavljenih novih aktivnosti na "rušenju ustavnog poretka BiH".

I premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u Briselu da je na samitu lidera zemalja EU upozorio na tenzije u BiH, "kao posledicu delovanja Dodika".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Vlada

23.10.2021 10:51

Mi moramo i pred ljudima i pred Bogom da pomognemo Srbima u BiH

Nena

23.10.2021 14:46

Srpsko-bošnjački odnosi se moraju popravljati uz obostrane kompromise i dijaloge,današnji sastanak predsednika Vučića sa predsednikom Dodikom će biti zasnovan na traženju pravih rešenja I smirivanja tenzija.Kaznene mere I sankcije nikad,nikom ne pomazu.

Мијо

23.10.2021 18:00

Треба увек да помажемо нашој браћи у РС. Вучић се лавовски бори како би помагао нашем народу који живи тамо. Подржавам све што ради Вучић и сматрам да донеси праве одлуке везано за Републику Српску.