ĐILASOVI I JEREMIĆEVI ADVOKATI SPREMAJU BLOKADU PRAVOSUĐA Moćnici se nameračili da preuzmu Advokatsku komoru Beograda
Tanjug/Sava Radovanović

Naime, cilj ovih imućnih advokata je da na čelo Advokatske komore dovedu Zdenka Tomanovića, koga podržavaju i opozicionari okupljeni oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

- Zdenka, između ostalog, podržavaju Borivoje Borović, Sead Spahović, Vladimir Gajić, Jugoslav Tintor i Viktor Gostiljac - ističu naši izvori, i dodaju da su upravo ovi advokati angažovani na odbrani Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke i kume mafije, kako je mediji ovih dana nazivaju.

ĐILASOVI I JEREMIĆEVI ADVOKATI SPREMAJU BLOKADU PRAVOSUĐA Moćnici se nameračili da preuzmu Advokatsku komoru Beograda

Foto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ

 

Ovi moćnici brane i Radoja Dumanovića, bivšeg policajca, i Slobodana Milenkovića Sentu, koji je prema pisanju medija Dijani Hrkalović bio krtica u MUP-u.

Prema našim saznanjima, haos u Advokatskoj komori Beograda počinje tek ako advokatima koji podržavaju Tomanovića uspe da je preuzmu, jer će na sve načine pokušati da tu instituciju politizuju.

- Imaju nameru da tada pokrenu lavinu štrajkova i blokadu rada pravosuđa. S obzirom na to da je ova ekipa advokata jako bogata, njih ovi štrajkovi neće pogoditi. Na udaru će se naći advokati početnici i oni koji ne pripadaju klanovima, jer će oni jedva uspevati da sastave kraj s krajem - navode naši izvori, i dodaju da je u toku izuzetno velika borba.

- Ekipa oko Tomanovića vrši ogroman pritisak na vlasnike velikih advokatskih kancelarija. Danima lobiraju i ne biraju sredstva jer žele da advokati zaposleni u tim advokatskim firmama dobiju nalog da svoj glas daju upravo Zdenku Tomanoviću - zaključuju naši dobro obavešteni izvori.

ĐILASOVI I JEREMIĆEVI ADVOKATI SPREMAJU BLOKADU PRAVOSUĐA Moćnici se nameračili da preuzmu Advokatsku komoru Beograda

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Interesantno je da je nekadašnja bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović kao svoje branioce angažovala advokate upravo iz kancelarije Seada Spahovića. Oni, inače, zastupaju i bivšeg pripadnika policije Milana Dumanovića, koji je tužio MUP Srbije, ali i Hrkalovićevu, zbog toga što su ga, kako tvrdi, nezakonito poslali u Potočare, kada je napadnut predsednik Srbije. Tako u ovom trenutku bivša državna sekretarka MUP-a i Dumanović imaju istog advokata, odnosno njihove interese zastupa isti čovek.

Podsetimo, oko 5.000 beogradskih advokata biraće i potpredsednika Komore, članove Upravnog odbora, kao i disciplinske organe Komore na mandat od četiri godine.

Pomoći će Belivuku da se nađe na slobodi?

Interesantno je da jedna od posledica ovih štrajkova i blokade pravosuđa može biti i puštanje zloglasnog klana Veljka Belivuka i njegove ekipe da se brane sa slobode.

- Oni će štrajkovima blokirati mnoge postupke te ne čudi da mogu na taj način i Velja Nevolja i njegovi kriminalci biti pušteni da se brane sa slobode, što bi bilo katastrofa - objašnjavaju naši sagovornici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading