PREDSEDNIK O UDARU NA NJEGOVU PORODICU Napadaju mi decu da bi me rušili!
Tanjug

Vučić je to rekao u Boru, odgovarajući na pitanje novinara zašto se svi bave time da Poreska uprava ispita imovinu njegovog sina Danila, a niko ne predlaže da se ispita poreklo imovine Ðilasove dece.

Predsednik je istakao da je prvi cilj taj da pokažu svima da imaju jednu metu - njega, i dodao da je prošle nedelje čak 90 odsto svih napada na ljude iz vlasti bilo upravo na njega i njegovu porodicu.

"Smisao toga je da se svakome ko bi podržao rudnike, rast Srbije, ko bi rekao da je Vučić to dobro uradio, poruči da ni ne pomisli slučajno da to i uradi" - kazao je predsednik.

Pod dva, nastavio je Vučić, kriminalizujući porodicu imaju dva cilja, od kojih je prvi taj da kažu da iver ne pada daleko od klade, odnosno da su svi oni kriminalci makar nikada nikakav kriminal im ne pronašli, nikakav račun, ništa čudno.

PREDSEDNIK O UDARU NA NJEGOVU PORODICU Napadaju mi decu da bi me rušili!

Printscreen

 

"I da sačekaju da izgubim živce i kažem „dosta je bilo“ i počnem da odgovaram i govorim o njihovoj deci da li imaju milionske apartmane ili ne, čime neću nikada da se bavim. Da kažem „dosta mi je bilo, sit sam svega, skloniću se od svega“ - dodao je.

Pod tri, to je izraz, istakao je, potpune političke nemoći jer ne mogu ništa da kažu na rast naše zemlje, na izgradnju puteva, bolnica, škola, muzeja, pozorišta.

"Najlakše je da kažete ono što svi ponavljaju računajući da kada ide usredsređena vatra na jednog čoveka i njegovu porodicu da će to morati nečim da rezultira ma koliko taj čovek bio snažan i porodica jaka" - naveo je Vučić, koji je zamolio Poresku upravu da samo radi svoj posao.

- Kao sa mojim sinovima, mojoj ćerkom, jednako kao sa tajkunima, i da ni u čemu ne budu povlašćeni iako oni ne mogu da zarade platu njihovih uposlenika koji su im prijavljeni kao čistačice, poput Marinike Tepić - dodao je, ističući da nema ništa protiv da nadležni organi rade svoj posao, ali da primećuje kontradiktornost.

"Kada Dragan Vasiljević govori o tome da je Zvezdan Jovanović nevin, onda kažu da su to sramne laži, da je užasan čovek i da iza toga stoji Aleksandar Vučić, kada kažu nešto što im se dopadne, to je sušta činjenica, istina, hajde da ispitamo. Malo je kontradiktorno, ali nije strašno" - naglasio je.

Navodeći da o njegovoj deci puštaju besmislice u masovnim medijima koji su pod njihovom kontrolom, a da se bune i plaču kada neko sa razglasa kaže „Ðilase, lopove“, Vučić je naveo i da oseća odgovornost prema svojoj deci kojoj je, kako je istakao, uništio život zbog posla kojim se bavi.

"Uništio sam im život zbog posla kojim se bavim, a ne nečega drugog, to je odgovornost koju osećam prema njima i nikada neću moći da kažem „Danilo, izvini“, a više napada je bilo na Danila nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno. To govori mnogo o svima, i jednima i drugima" - zaključio je Vučić.

 

Novi rudnik bakra i zlata izuzetno važan za istok Srbije

Vučić je poručio juče nakon otvaranja novog rudnika bakra i zlata Čukaru Peki kineske kompanije „Ziđin“ da istok Srbije ima dobru budućnost i da se sve što je do pre samo nekoliko godina izgledalo nemoguće u tom delu zemlje sada ostvaruje.

Predsednik je pozvao sve ljude koji su napustili istočnu Srbiju da se vrate i tu grade budućnost.

- Polako ćemo da stižemo Zapad po platama, ovde će moći na svojoj zemlji da prave budućnost za svoju porodicu - poručio je Vučić.

PREDSEDNIK O UDARU NA NJEGOVU PORODICU Napadaju mi decu da bi me rušili!

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Novi rudnik bakra i zlata kod Bora, u koji je kompanija „Ziđin“ uložila 474 miliona dolara, biće prvi zeleni rudnik u Srbiji, što podrazumeva korišćenje moderne tehnologije prilikom iskopavanja ruda i najviše standarde u oblasti zaštite životne sredine.

Planirana proizvodnja rude bakra i zlata u gornjoj zoni je 3,3 miliona tona godišnje, odnosno 10.000 tona prerađenog koncentrata dnevno.

Sankcije ne rešavaju probleme

Vučić je najavio je da će se u subotu uveče u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i da će u nedeljama pred nama razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

Vučić je, na pitanje da li će Srbija imati posledice ako SAD uvedu sankcije Republici Srpskoj, rekao da je oduvek bio i ostao protivnik sankcija.

"Sankcijama niko nikada nijedan problem nije rešio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu i u Banjaluci i Sarajevu koji misle da se problemi rešavaju sankcijama" - podvukao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
nikola

23.10.2021 08:15

Sta je ideja samo nervirate ovog coveka i da trosi vreme i energiju na ove gluposti pustite ga da radi gradi gladi odnose sa drugim drzavama bice nam i pasos bolji boljeg drzavnika u narednih sto god necemo imati aj da ga nerviramo nerazumem sta je cilj preglupa strategija

Sofija

23.10.2021 10:07

Opozicija je toliko očajna da pribegava ovako bestidnim postupcima, stvarno sramota.

Ana

23.10.2021 10:19

Sve više pokazuju takvim postupcima koliko su nemoćni i kako ne umeju pošteno da se bore protiv rada i rezultata

Jelena

23.10.2021 16:04

Ne znam kako bih podnela toliki pritisak, da sam na mestu Aleksandra Vučića. Stvarno je čovek jak kao stena, kad može i mora sve to da istrpi.

Мијо

23.10.2021 17:59

Нико никада неће срушити Вучића док га ми грађани подржавамо. Најоштрије осуђујем нападе на председника и његову породицу очекујем да државни органи што пре реагују и такве монструме приведу правди.

ana

23.10.2021 20:28

Ne zna opozicija za fer borbu. Svedoci smo da Vlast svakodnevno pokazuje rezultate svog rada, dok opozicija besramnim postupcima pokazuje svoju nemoć, strah i zlo.