EKSKLUZIVNO! Evropska komisija pohvalila Srbiju, a Šolakovi preskupi špijuni nastavljaju da neuspešno napadaju!
EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Junajted grupa i tajkun Dragan Šolak angažovali su uticajnog francuskog lobistu da se pobrine da formulacije o Srbiji, u redovnom godišnjem izveštaju Evropske komisije o napretku, budu što oštrije i nepovoljnije za našu zemlju!

Benoa Le Bret zvanični je lobista pri institucijama Evropske unije i partner u advokatskoj firmi “Žid Luaret Nuel”, koja je zavedena u lobističkom registru EK pod brojem 353804021418-79, a Šolakova mafijaško-medijska hobotnica se navodi kao jedan od njihovih klijenata.

Le Bret radi za Junajted grupu od davne 2014. godine i najzaslužniji je za izmene Zakona o medijima kada je kablovskim operaterima dozvoljeno da imaju televizijske kanale u sopstvenom vlasništvu. Kako ekskluzivno saznajemo, upravo je on lično prethodnih meseci bio najviše angažovan za lobiranje u EK protiv Srbije, povodom Izveštaja o napretku koji je objavljen. Naime, kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji, Benoa Le Bret je 2008. postao partner u kancelariji firme “Žid” u Briselu, a pre toga je punih devet godina bio na visokim funkcijama u Komisiji, kao šef kabineta i zamenik šefa kabineta najuticajnijih evropskih komesara zaduženih za ekonomska pitanja. Takođe, pre ulaska u EK, radio je u Stalnoj misiji Francuske pri Evropskoj uniji, a pre toga u Ministarstvu finansija u Parizu.

EKSKLUZIVNO! Evropska komisija pohvalila Srbiju, a Šolakovi preskupi špijuni nastavljaju da neuspešno napadaju!

Privatna arhiva

 

Ovakva biografija i brojni kontakti koje je stekao u Briselu preporučili su ga da Šolak angažuje kao lobistu. Kao nekadašnji šef kabineta pri EK, Benoa Le Bret je bio zadužen za zapošljavanje službenika u Direktoratu za ekonomiju, od kojih su se mnogi zadržali do danas. Takođe, prethodnih godina, na poslovima lobiste u Briselu, ovaj “francuski špijun” je napravio veliku i moćnu mrežu kontakata sa ljudima na najuticajnijim pozicijama. Sve ovo je Le Bret iskoristio i sada, lobirajući za svog poslodavca Šolaka da Republika Srbija bude što jače napadnuta u najnovijem izveštaju Komisije!

Kako to nije uspeo, sada će putem lažnih medija pokušati to da plasira u javnost. Najveći delovi Le Bretovog angažmana su u poslednje tri godine zapravo napadi na Telekom Srbija. Junajted grupa, koja se u Srbiji stalno predstavlja kao nekakva žrtva vlasti i preko medija u svom vlasništvu poput N1 i Nove vodi propagandni rat protiv Telekoma Srbija, zapravo je veoma moćna međunarodna kompanija.

Šolakova hobotnica ima svoje centrale u Luksemburgu i Holandiji, sa mrežom ofšor firmi na Ostrvu Man, Kajmani i Devičanska ostrva i ostatkom sveta, u koje se slivaju milijarde evra izbegavajući plaćanje poreza. Ova sredstva Junajted grupa koristi i za lobiranje na uticajnim adresama u Briselu, nažalost protiv državnih interesa i evropskih integracija Republike Srbije!

Majstor za spletke po kuloarima

Novinarska organizacija “Medijska opservatorija za Jugoistočnu Evropu” je još 2014. objavila veliko istraživanje o zakulisnim poslovima Junajted grupe u Briselu, gde se pominje i ime Benoa Le Breta kao njihovog lobiste. Naime, firma “Žid” i Le Bret su najviše uticali na to da Evropska komisija te godine promeni svoj dotadašnji stav i dozvoli da u Srbiji distributer TV programa ujedno može i da ih proizvodi.

Zakulisnim igrama po briselskim kuloarima otklonjena je ključna prepreka da Šolak koristeći mrežu SBB-a pokrene TV N1, a za direktnu komunikaciju sa EK bio je zadužen upravo Le Bret!

Pljuje Srbiju i na Tviteru

Da su mu Republika Srbija, ali i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji, na spisku zakletih neprijatelja Benoa Le Bret je potvrdio i javno, na Tviteru!

U prepisci sa nekim svojim zapadnim istomišljenicima, ovaj inače vrlo diskretni Francuz se prvo saglasio sa tim da Evropska komisija ne radi dovoljno protiv “diktature Erdogana” u Turskoj, a onda dodao: “Isto važi za Srbiju. To što je prijatelj Viktora Orbana komesar zadužen za proširenje baš i ne pomaže EU da bude hrabra”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading