PREDSEDNIK SRPSKE LIGE Đurđev: Vučić i Orban su zbližili Srbe i Mađare
Foto: Alo!

On ističe da su dva velika evropska i hrišćanska naroda, srpski i mađarski, dugo vremena kroz istoriji bili rivali, ali da su uvek uvažavali snagu istorije, tradicije i državotvornosti onog drugog.

- Izazovi savremenog doba prirodno su naterali Srbe i Mađare na saradnju. Evropska unija je u krizi, globalne političke prilike se menjaju i obe zemlje žele da očuvaju svoj suverenitet po svaku cenu, ali i konzervativne i hrišćanske vrednosti kao temelj društva i države – naveo je predsednik Srpske lige.

Đurđev napominje da između Srbije i Mađarske nema otvorenih pitanja, da Srbija najbolje tretira mađarsku manjinu od svih zemalja u regionu, a da Mađarska danas najviše podržava bezuslovne i hitne integracije Srbije u Evropsku uniju.

- O dobrim odnosima dva naroda danas možda najbolje svedoči i doprinosi ugled i politički kredibilitet gospodina Ištvana Pastora, predsednika Skupštine AP Vojvodine. Nema sumnje da su lični odnosi i odgovorna suverenistička politika dvaju lidera, Vučića i Orbana, bili ona nedostajuća snaga za političko zbližavanje Srba i Mađara – zaključio je Đurđev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading